ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΖΑΡΟΥΛΙΑ...


Ο συνήγορος της βουλευτού Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, κ. Άγγελος Αγγελέτος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πρόταση του εισαγγελέα Ντογιάκου για την προφυλάκιση της Συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλια: 

 “Σχετικά με την εισήγηση του κου εισαγγελέα εφετών προς το συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί επί τις διαφωνίας του με τις κ.κ. ειδικές ανακρίτριες θεωρώ ότι επιχειρείται η ποινικοποίηση της έκφρασης απόψεων οι οποίες προβλήθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο, από βουλευτή κόμματος η οποία εξελέγη με τις ψήφους του ελληνικού λαού. 

 Το πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο της κυρίας Ζαρούλια δεν ελήφθη καν υπ’όψιν ως προς την ποιότητα και την ευαισθησία απέναντι στην δημόσια υγεία, την πολιτιστική κληρονομιά και το περιβάλλον, ενώ δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιδιότητά της ως συζύγου, ως να εξυπακούεται η έλλειψη αυτοτελούς προσωπικότητας στην Ελληνίδα σύζυγο. 

 Με όλο τον σεβασμό τον οποίο τρέφω προς τον θεσμό της δικαιοσύνης, την οποία κι εγώ υπηρετώ, θεωρώ την πρόταση του κου εισαγγελέα (όπως την πληροφορήθηκα από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, ο οποίος χαίρει του προνομίου της άμεσης ενημέρωσης), ανεδαφική και αναχρονιστική ως προς τη αντιμετώπιση της γυναίκας, τόσο ως νομικός και ως αριστερός, με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στην ελευθερία της προσωπικότητας, της γνώμης και της έκφρασής της”.

ΠΗΓΗ - http://ethnikismos.net/