ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΟΙΜΠΛΕ - '' Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ''...


Με την επεκτατική πολιτική του Χίτλερ στην Σουδητία παρομοίασε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Ο Χίτλερ υιοθέτησε τέτοιες μεθόδους στην Σουδητία. 

Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι από την ιστορία», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε μαθητές που επισκέφθηκαν το υπουργείο του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η κρίση στην Κριμαία είναι πιθανόν να επιδεινώσει την κατάσταση στην Ευρωζώνη.

 Ο Γερμανός υπουργός επισήμανε ακόμη ότι το σημαντικότερο ζήτημα είναι αποτροπή της χρεοκοπίας της Ουκρανίας. Εάν η κυβέρνηση του Κιέβου δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις δυνάμεις ασφαλείας της, «τότε βεβαίως κάποιες ένοπλες συμμορίες θα επιδιώξουν να πάρουν την εξουσία» και κάτι τέτοιο θα χρησίμευε ως πρόσχημα για μια ρωσική παρέμβαση. «Οι Ρώσοι θα έλεγαν τότε ότι δεν μπορούν να το δεχτούν και ότι απειλείται ρωσικός πληθυσμός, άρα πρέπει τώρα να τους προστατεύσουμε και αυτός είναι ο λόγος που εισβάλουμε», τόνισε ο κ. Σόιμπλε. 

 Εξηγώντας στους μαθητές πώς φθάσαμε στην «κατοχή της Κριμαίας», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε: «Σε κάποιο σημείο η κατάσταση κλιμακώθηκε και τότε ο Πούτιν είπε: Ούτως ή άλλως πάντα ήθελα την Κριμαία», μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

ΠΗΓΗ - http://www.toxwni.gr/