Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΚΕΜΑΛ” ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΤΝΟΓΑΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ... 17/10/2014


Σε μια περαιτέρω αναταραχή με τις ΗΠΑ και του συνασπισμού εναντίον των τρομοκρατών του “Ισλαμικού Κράτους”, οδήγησε η αψυχολόγητη κίνηση του Ερντογάν να “χτυπήσει” με πολεμικά αεροπλάνα θέσεις Κούρδων ανταρτών στην νοτιοανατολική Τουρκία.

 Ήταν οι πρώτες μεγάλες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος(PKK) δεδομένου ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια για να τερματίσουν μια λαϊκή εξέγερση 30 ετών στην Τουρκία.

Θα προστεθεί η κίνηση αυτή των Τούρκων στις εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων με τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα μεταξύ των βασικών συνεργατών του συνασπισμού των ΗΠΑ και του ΡΚΚ, μια μαχητική ομάδα που μπορεί να αναφέρεται ως “τρομοκρατική οργάνωση” από τους “δημοκράτες” Τούρκους, αλλά είναι μεταξύ των πιο αποφασισμένων αντιπάλων των σφαγέων του “Ισλαμικού Κράτους”.

 Η επιστροφή στη βία μεταξύ των δύο μερών δείχνουν ότι η εστίαση της Τουρκίας δεν μπορεί να είναι για την ισλαμοφασιστική ΙΚΙΛ, ακόμη και δεδομένου ότι διαπραγματεύεται το ρόλο της με τους συμμάχους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση των ακραίων εξτρεμιστών. 

 Η Τουρκία έχει προκαλέσει απογοήτευση ανάμεσα στους συμμάχους, λέγοντας ότι δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα εναντίον των “αποκεφαλιστών” του “Ισλαμικού Κράτους” εκτός αν η αμερικανική ηγεσία συμμαχία στοχεύσει, επίσης, τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ. 

Η επίθεση των Τούρκων ακολούθησε μια εβδομάδα από τη βία που ξέσπασε στην Τουρκία από την παθητική στάση της Άγκυρας στην προέλαση των ισλαμοφασιστών στη συριακή πόλη Κομπάνι. Περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι Κούρδοι, εξοργίστηκαν αφού οι αδιάλλακτοι Τούρκοι στάθηκαν εμπόδιο στις προσπάθειες τους να υπερασπιστούν την Κομπάνι.

 Οι Κούρδοι ξεσηκώθηκαν και συγκρούστηκαν με την αστυνομία και τους υποστηρικτές της ομάδας των ισλαμιστών σε πόλεις σε όλη την Τουρκία. Οι Κούρδοι στην Τουρκία κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση η οποία παραμένει αδρανής ενώ οι Σύροι Κούρδοι σφαγιάζονται στην πολιορκημένη πόλη κατά μήκος των συνόρων. 

 Η μοίρα της πόλης Κομπάνι παρακολουθείται στενά από την Τουρκία, όπου οι Κούρδοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων και του φυλακισμένου επικεφαλής του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, έχουν προειδοποιήσει ότι η πτώση της Κομπάνι θα τελειώσει την ειρηνευτική διαδικασία.

 Εν τω μεταξύ, ο διοικητής του PKK ,Cemal Bayik, έχει αναφερθεί σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι κάποιοι μαχητές του ΡΚΚ που είχαν αποσυρθεί από την τουρκική επικράτεια στο πλαίσιο των ειρηνευτικών προσπαθειών, έχουν πλέον επιστρέψει στην Τουρκία. Το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan ανέφερε πως τουρκικό F-16 χτύπησε στόχους του PKK στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

ΠΗΓΗ - http://hellaspress-angel.blogspot.gr/