Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ - ''ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΞΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΤΟΜΟΓΡΑΦΩΝ''...


Η είδηση είναι ότι «γεμίσαμε αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους». Δίνονται αφειδώς άδειες σκοπιμότητας και ζητούνται να εκδοθούν κι άλλες, κατά παράβαση των κριτηρίων για την έκδοσή τους! 

Αυτό το θέμα ανέδειξε η ερώτηση του Βουλευτή Β’ Αθηνών, Γεώργιου Γερμενή. ΘΕΜΑ: «Κινδυνεύει η δημόσια υγεία από την υπερβολική λειτουργία μαγνητικών και αξονικών τομογράφων » Κατά δεκάδες δίνονται τον τελευταίο χρόνο οι άδειες σκοπιμότητας για τη λειτουργία αξονικών και μαγνητικών τομογράφων, παραβαίνοντας τα εκ του νόμου κριτήρια.

 Εκτιμάται ότι από την αρχή του έτους έχουν δοθεί περίπου 80-100 άδειες σκοπιμότητας. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία, εκπρόσωποι της οποίας κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά αποφάσεων της Επιτροπής Ιοντιζουσών και μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών, με κοινοποίηση του θέματος και στον πρώην αλλά και στον νυν υπουργό Υγείας. 

Συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων και περιορισμού των νοσηλευτικών δαπανών, ο μόνος τομέας ο οποίος παρουσιάζει μεγάλη αύξηση δαπάνης είναι της διάγνωσης. Τα διαγνωστικά κέντρα παρουσιάζουν μια τεχνητή ζήτηση με ουσιαστικό σκοπό οι διαγνώσεις με αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους να κατευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα. 

Με αυτό τον τρόπο καταρρίπτουν και καταργούν ουσιαστικά το πληθυσμιακό κριτήριο, πραγματοποιώντας κάθε χρόνο 320 αξονικές τομογραφίες ανά 1.000 κατοίκους, αριθμός υπερδιπλάσιος από τον μέσο όρο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ 123,8. Ερωτάται ο κ. κ. Υπουργός: Για ποιο λόγο και με βάση την Υπουργική Απόφαση (ΓΠ/οικ.92211/4.10.13 (ΦΕΚ 2494/8/2013) το υπουργείο Υγείας κατήργησε το μόνο αντικειμενικό κριτήριο, το πληθυσμιακό, προκειμένου να εγκρίνει τις σχετικές άδειες σκοπιμότητας; 

Πόσοι και ποιοι φορείς και για ποια είδη Ιοντιζουσών ακτινοβολιών έχουν υποβάλει άδεια σκοπιμότητας από την αρχή του έτους 2014, γνωρίζοντας την κατάργηση του πληθυσμιακού κριτηρίου; Οι προηγούμενες μεταβληθείσες διατάξεις, σχετικά με την άδεια σκοπιμότητας για τα μηχανήματα Ιοντιζουσών και μη ακτινοβολιών, είχαν ως σκοπό τους την προστασία των ασθενών από την υπερβολική έκθεσή τους σε ιοντίζουσες ακτινοβολίες. Τώρα με την κατάργηση του πληθυσμιακού κριτηρίου, με ποιο τρόπο θα προστατεύονται οι ασθενείς; 

Με ποιο τρόπο ελέγχεται ο χρόνος αναμονής για ραντεβού στα ήδη λειτουργούντα μηχανήματα μιας περιοχής, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα επιβάρυνσης της υγείας των κατοίκων της περιοχής, από την άσκοπη διασπορά πηγών και μηχανημάτων παραγωγής ιοντιζουσών ακτινοβολιών; Αθήνα, 25/06/2014 Ο ερωτών Βουλευτής Γεώργιος Γερμενής Βουλευτής Β’ Αθηνών ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Όλες αυτές οι άδειες αφορούν ιδιωτικούς τομογράφους. Όπως προσφάτως απέδειξε ο καθηγητής Κώστας Κάππας, πολλοί δημόσιοι τομογράφοι υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου. 

Βέβαια, καλό θα ήταν να αναλογιστούμε, πόσοι από τους ακτινολόγους που ανησυχούν για την υγεία των ασθενούντων, έχουν ήδη συμφέροντα σε λειτουργούντες τομογράφους!!! Μήπως κάποιος που ζητά άδεια, μόλις την πάρει, περνάει στο στρατόπεδο των ανησυχούντων για τη δημόσια υγεία; Η ειδησεογραφία συνεχίζει, αναφέροντας ότι οι διενεργούμενες τομογραφίες είναι υπερδιπλάσιες από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ! Βεβαίως και είναι! Η νοοτροπία της κοινωνίας είναι ότι όποιος γιατρός δεν συστήσει κάποιες ακριβές και δυσνόητες «εξετάσεις», δεν είναι.....καθηγητής μεγάλου κύρους!

 Θα φύγει από αυτόν ο ασθενής και θα πάει στον καθηγητή της παρακάτω γειτονιάς. Μην ξεχνάμε ότι πάμπολλες εξετάσεις γίνονται με βάση το τι θέλει ο πελάτης, ο οποίος το άκουσε στην....τηλεόραση από τον «καθηγητή» της τάδε εκπομπής. Επίσης οι εξετάσεις αποφασίζονται, με βάση τις κλινικές, τις γνώσεις του γιατρού, την απροθυμία του να χάσει τον πελάτη, και φυσικά την επιθυμία του να λάβει το ποσοστό του! Όλα αυτά εξηγούν το ότι το 90/100 των, υψηλού κόστους, εξετάσεων βγαίνουν φυσιολογικές!

 ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ,ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ!!!

 Μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο το σηψαιμικό κράτος, αλλάζει συνεχώς την νομοθεσία και στο τέλος όλα καταλήγουν σε κάποιες επιτροπές, ασκώντας οι χολερικοί πολιτικάντηδες, πιέσεις αφόρητες. Το πόσο, βέβαια, θα επηρεαστεί μια επιτροπή, έγκειται στον πατριωτισμό των Ελλήνων! Η λύση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για την υγεία. Πάγιες θέσεις μας:

 1/Προτεραιότητα σε ικανούς επιστήμονες, που θα επιλέγονται με απόλυτα διαφανή και υπερκομματικό τρόπο και θα καθορίζουν «πρωτόκολλα» για διαγνωστικές και παρακολουθήσεως εξετάσεις τις οποίες, και μόνον, θα πληρώνουν τα ταμεία. 

2/Αναβάθμιση και λειτουργία όλων των μηχανημάτων που ανήκουν στο δημόσιο.

 3/Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας που προβλέπονται για το χώρο όπου λειτουργούν μηχανήματα παράγοντα ιοντίζουσα ακτινοβολία. Όλα αυτά είναι απόλυτα εφικτά, αν εφαρμοσθεί το πρόγραμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για την υγεία, αφού θα ελαττωθούν κάθετα οι περιττές αιτήσεις για άδεια σκοπιμότητας λειτουργίας νέων μηχανημάτων, που δεν λειτουργούν σύμφωνα με το πλαίσιο αντικειμενικών κριτηρίων.

 Τα πραγματικά δυσεπίλυτα προβλήματα είναι εκείνα που δημιουργούνται από την ανθρώπινη απληστία, την φαυλότητα των δήθεν κυβερνώντων και την επιμονή μέρους των Ελλήνων να ψηφίζει εκείνους που τον κατέστρεψαν και εκείνους που απροκάλυπτα του υπόσχονται να τον εξισλαμίσουν! Μέχρι τότε ας παρακολουθούν τους ταγούς των τροϊκανών να εξαιρούνται από τις περικοπές των μισθών και σε αντάλλαγμα, να νομιμοποιούν τις περικοπές των δικών τους μισθών και συντάξεων!

 Η λύση για τη σωτηρία της Χώρας είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία ενδιαφέρεται για τους Έλληνες και όχι αυτοί που κατέχουν την εξουσία, διαγωνιζόμενοι στο ποιος θα κλέψει και θα προδώσει περισσότερο! Ας ελπίσουμε ότι ο ελληνικός λαός θα αφυπνισθεί εγκαίρως, πριν «ξυπνήσει ανάμεσα στους νεκρούς», όπως έλεγε και ο Νίτσε.

ΠΗΓΗ - http://www.xryshaygh.com/