Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ ΝΥΦΗ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ – Ο ΤΕΟ ΖΗΤΑΕΙ… ΠΡΟΙΚΑ 18%...


Πολύφερνη νύφη έχει γίνει το μόρφωμα του υπαλλήλου του BigBossΜπόμπολα, για τις δύο κύριες καθεστωτικές συνιστώσες του σάπιου συστήματος. 

Έτσι, στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού, παραβρέθηκαν οι γραμματείς και της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έκαναν… ανήθικες προτάσεις στον Σταύρακα. 

 Κατ’ αρχάς, ο πρώτος… υποψήφιος μνηστήρ, Παπαμιμίκος, υποστήριξε ότι η νουδούλα και το μπομπολικό μόρφωμα βρίσκονται στην «ίδια όχθη του ποταμιού»: «Σήμερα, μετά από 5 χρόνια κρίσης, έχουν διαμορφωθεί δύο πλευρές. Από τη μία, οι άνθρωποι της κοινής λογικής, της παραγωγής και των μεταρρυθμίσεων. Και από την άλλη οι λαϊκιστές, οι συντεχνίες και τα κάθε λογής συμφέροντα που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό είναι το μέτωπο. 

Αυτούς έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία που μας χρεοκόπησε. Μπορούμε να διαμορφώσουμε λοιπόν, και κοινή αντίληψη για μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, πάνω στη βάση της λογικής. Ανήκουμε -αν θέλετε- στην ίδια όχθη του “ποταμιού”. Αυτή των μεταρρυθμίσεων και των ριζοσπαστικών αλλαγών». Στη συνέχεια, ο δεύτερος… υποψήφιος μνηστήρ, ο συριζαίος Βίτσας, κάλεσε τη… νύφη για… ψιλή κουβέντα: «Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον μνημονιακό χώρο και στρέφονται προς την Αριστερά. 

Τους ανεξάρτητους βουλευτές, τα ρεύματα και τις ομάδες, που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την πολιτική του Μνημονίου. Απευθυνόμαστε, επίσης, σε όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις. Από την αντιμνημονιακή, αριστερή σοσιαλδημοκρατία, τους ριζοσπάστες οικολόγους έως και την πέραν του ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά.

 Ελάτε να συζητήσουμε για τις πρωτοβουλίες και τις ανατροπές που πραγματικά χρειάζεται ο τόπος για να ορθοποδήσει. Ελάτε να μιλήσουμε, χωρίς προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα. Με ειλικρίνεια. Χωρίς σκόπιμες διαστρεβλώσεις και καρικατούρες των απόψεων των άλλων». Και τώρα το ερώτημα είναι το εξής: με ποιον να πάει και ποιον ν’ αφήσει η… πολύφερνος; 

Ή μήπως να πάει και με τους δύο (ως… τσόντα στη «μεγάλη συγκυβέρνηση ιστορικού συμβιβασμού»…), γιατί έτσι είναι μοιραίο να συμβεί, καθότι δε θα βγαίνουνε αλλιώς τα «κουκιά»; …

ΠΗΓΗ - http://ethnikismos.net/