ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤHΝ ISIL - ΣΥΡΙΑ - ΝΕΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΑΚΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ISIL...


Στη Raqqa στις όχθες του Ευφράτη η ISIL η σουνιτική ουαχαμπίτικη τρομοκρατική οργάνωση σταύρωσε δημόσια νέους ανθρώπους που είχαν σχηματίσει μια ομάδα ένοπλης αντίστασης κατά της ισλαμιστικής κατοχής της περιοχής και των ξένων εισβολέων μισθοφόρων. 

 Σύριοι δημοσιογράφοι του Syria Deeply πριν 10 ημέρες κατόρθωσαν να μιλήσουν με εγκλωβισμένους πολίτες στην κατεχόμενη από τους ισλαμιστές Raqqa. Είναι έκδηλη η απόγνωση και απελπισία. «Tα όνειρά μας να απαλλαγούμε από την κυριαρχία και τις άδικες φετφάδες της ISIL εξανεμίζονται καθώς η μια πόλη μετά την άλλη πέφτει στον έλεγχό τους» δήλωσε ο 45χρονος Khalaf εργαζόμενος σε μια τοπική υπηρεσία ηλεκτρισμού. «Προοδευτικά χάνουμε πλέον κάθε ελπίδα ότι θα ανακτήσουμε τη ζωή που είχαμε». 

 Η Salma μια 48χρονη νοικοκυρά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι νίκες των συντρόφων τους στο Ιράκ αναπτέρωσαν τις ελπίδες των μαχητών της ISIS στη Raqqa. «Άρχισαν να αντιμετωπίζουν όλον τον κόσμο ακόμη πιο άσχημα και απαιτούν ακόμη πιο αυστηρή εφαρμογή των ισλαμικών νόμων. Καμιά γυναίκα κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού δεν εξουσιοδοτείται να βγει χωρίς τη συνοδεία ενός άντρα…». Ο 33χρονος Suliman έχασε τη δουλειά του από τότε που οι ισλαμιστές εισέβαλαν στην πόλη του. 

Είναι απελπισμένος: «τώρα δεν έχω πια καμιά ελπίδα. Είμαι ολοκληρωτικά πεπεισμένος ότι από τη στιγμή που η ISIS πήρε πολλά χωριά και πόλεις στο Ιράκ θα είναι αδύνατο να ελευθερωθούμε από αυτούς». Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για δημόσιες εκτελέσεις, μαστιγώσεις κι ακρωτηριασμούς. To θέατρο του παραλόγου της απόλυτης βίας γενικεύεται στη Μέση Ανατολή η ανθρωπότητα δεν κρατάει την ανάσα της προτιμάει να κλείνει τα μάτια…

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/