Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΛΙΓΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ISIL...


Η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Ιράκ, έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της επίθεσης του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»- ISIL. 

 Στις 26 Ιουνίου αναφέρθηκε από αξιωματούχους των ΗΠΑ ότι τουλάχιστον 500 Αμερικανοί των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται υπό την διοίκηση του Dana Pittard και έχουν αναπτυχθεί στο αραβικό κράτος. 

 Αυτό βρίσκεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε ότι θα στείλει μέχρι 300 «στρατιωτικούς συμβούλους» για να βοηθήσει τη Βαγδάτη στην αντιμετώπιση του ISIL.Νεώτερη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας ομιλεί για στρατιωτικό προσωπικό 500 ατόμων. Τα άτομα που εστάλησαν στο Ιράκ, είχαν χρησιμοποιηθεί παλαιότερα σε διάφορες θέσεις και εκ τούτου γνωρίζουν το πεδίο δράσης τους.

Όπως αναφέρεται, σκοπός τους είναι η δημιουργία ενός κέντρου επιχειρήσεων στη Βαγδάτη, για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του ISIL. Ο Steve Warren, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ανέφερε ότι τα άτομα που εστάλησαν είναι πεζοναύτες και αποτελούν μέρος του τμήματος της αντιτρομοκρατικής ομάδας ασφαλείας του αμερικανικού στρατού. Ο Warren στις 26 Ιουνίου ανέφερε ότι κάθε ομάδα διοικείται από έναν ανώτερο αξιωματικό. 

Είπε ότι είναι τέσσερις ομάδες που αποτελούνται περίπου από 90 στρατιώτες ειδικών δυνάμεων, αποστολή των οποίων είναι να αξιολογήσουν την κατάσταση τόσο του ISIL όσο και του ιρακινού στρατού, προκειμένου να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των τρομοκρατών. Επιπρόσθετα, όπως τονίζει το Worldtribune, αμερικανικός στρατός προορίζεται να δημιουργήσει ακόμη μια ομάδα που θα την διοχετεύσει στο εσωτερικό του Ιράκ.

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/