Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ...


Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι διεθνείς μας ποδοσφαιριστών , μετά το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα

 Γιώργος Καραγκούνης: 

«Εκεί που ελέγχαμε το παιχνίδι, δεχτήκαμε ένα γκολ και κάπου χάσαμε την ισορροπία μας. 

Ανεβαίναμε και μετά την κόκκινη κυριαρχήσαμε, πιέσαμε, ισοφαρίσαμε, μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλο γκολ στην παράταση. Ο αντίπαλος δεν έκανε άλλη φάση. Στα πέναλτι είναι 50-50. Ο πιο τυχερός κερδίζει, δυστυχώς δεν ήμασταν εμείς. 

Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γιατί τα δώσαμε όλα. Κρίμα σήμερα που δεν πανηγύρισαν όλοι οι Έλληνες. Το ξέραμε ότι όλη η Ελλάδα ήταν μαζί μας. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο έχει κι αυτά. Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι σήμερα. Θα θέλαμε να περάσουμε. Δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Τα δώσαμε όλα και πρέπει όλα τα παιδιά να είναι περήφανα. Σε κάθε ματς παίζαμε κόντρα σε όλους και ήμασταν πάντα φιλοξενούμενοι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, η Εθνική μεγάλωσε σε αυτό το τουρνουά. Τα νέα παιδιά πήραν εμπειρίες. Θα φανεί, δεν είναι λίγο πράγμα. Ευχόμαστε να μην σταματήσουν οι επιτυχίες».

 Γιώργος Σαμαράς:

 «Δεν υπάρχουν και πολλά λόγια αυτή τη στιγμή να πούμε. Προσπαθήσαμε. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά όταν φτάνεις στο σημείο αυτό που είναι ρώσικη ρουλέτα, είναι καθαρά θέμα τύχης. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Προσπαθήσαμε, είχαμε ευκαιρίες και δεν καθαρίσαμε το ματς στα 120 λεπτά όπως θα μπορούσαμε. Ο στόχος μας ήταν να κερδίσουμε. Προσπαθήσαμε, ήμασταν άτυχοι στο γκολ που δεχθήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το μοναδικό σουτ που έκανε η Κόστα Ρίκα. Προσπαθήσαμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε με τον Σωκράτη. Στα 30 λεπτά της παράτασης είχαμε ευκαιρίες και δεν τα καταφέραμε. Αγωνιστήκαμε σαν ομάδα, τα δώσαμε όλα σαν ομάδα και χάσαμε σαν ομάδα. Δεν ρίχνουμε ευθύνες στον Φάνη εννοείται. Συνεχίζουμε».

 Τέλος, για τους Καραγκούνη και Σάντος, ανέφερε: «Είναι μεγάλα κεφάλαια και οι δυο. Ένας προπονητής που έφερε επιτυχίες στην Εθνική μας ομάδας κι ένας ποδοσφαιριστής που μαζί με τον Κατσουράνη που είναι οι καλύτεροι της τελευταίας δεκαετίας. Κρίμα για τον Κάρα, έφτασε σε μια ηλικία που πλέον θα σταματήσει. Δεν έχω πολλά λόγια να πω, συνεχίζουμε σαν ομάδα, με νέους στόχους, νέο προπονητή και να καταφέρουμε στη συνέχεια να φέρουμε νέες επιτυχίες».

 Σωκράτης Παπασταθόπουλος: 

«Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που έχει λίγες χαρές και πολλές λύπες. Αξίζαμε να κερδίσουμε το ματς σήμερα. Όμως όταν στις ευκαιρίες που έχεις δεν βάζεις γκολ με την αντίπαλη ομάδα να παίζει με 10 παίκτες και το ματς πάει στα πέναλτι, η ομάδα που παίζει με 10 έχει πλεονέκτημα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είχαμε 4 κλασικές ευκαιρίες και τις 3 τις έβγαλε ο τερματοφύλακας. Σε αυτά τα ματς καμιά φορά υπάρχουν οι προσωπικότητες που τα κερδίζουν» επεσήμανε μετά το ματς ο διεθνής στόπερ του Ντόρτμουντ.

 Για τον Γιώργο Καραγκούνη που αποσύρεται από την Εθνική, δήλωσε: «Ο Κάρα είναι μεγάλη προσωπικότητα,. Είναι αρχηγός. Κάθε παίκτης κάποτε φτάνει στο τέλος. Κάποια στιγμή φτάνει και για μένα και για τους άλλους το τέλος. Αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη. Εμπειρίες που τις κουβαλάμε κι εμείς κι έχει γίνει παράδειγμα για τα παιδιά». 

Απευθυνόμενος στον κόσμο, επεσήμανε: «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να έχει ψηλά το κεφάλι. Είμαστε μια χώρα λίγων εκατομμυρίων κι έχουμε κάνει πολλά. Δώσαμε την ψυχή μας. Πρέπει να είναι περήφανος ο κόσμος. Θα πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο για την Ελλάδα μας».

 Βασίλης Τοροσίδης: 

«Τα παιδιά που θα έρθουν να πλαισιώσουν την Εθνική ομάδα, πρέπει να ξέρουν πως αυτή η ομάδα θέλει καρδιά και ψυχή. Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές τα διαθέτουν αυτά και εμείς εδώ θα τους καλωσορίσουμε». 

Για την αποχώρηση του Σάντος και του Καραγκούνη, δήλωσε: «Είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές. Έφυγε ο προπονητής, έφυγε όλο το τιμ, μας αποχαιρέτησαν. Ο Γιώργος δεν ξέρω αν ανακοίνωσε κάτι, έχει δώσει όλη του την ψυχή για την Εθνική, δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι. Ουδείς αναντικατάστατος όμως, και δεν το λέω αυτό για τον Γιώργο. Σας είπα τη γνώμη μου. Θα έρθουν κι άλλα παιδιά, όπως είπαμε και ξέρουμε όλοι μας πως αυτή η ομάδα είναι πολύ μεγάλη». 

Για τα συναισθήματα μετά τον αποκλεισμό, δήλωσε: «Η πίκρα που έχουμε είναι πρώτα από όλα για την ομάδα, γιατί ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Και για τον κόσμο , που αγαπάει αυτή την ομάδα και θέλαμε να του δώσουμε τη χαρά να τη δει στους 8 του Μουντιάλ. Προσπαθήσαμε, στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν καλύτεροι, οι αντίπαλοί μας προσπαθούσαν να πάνε στα πέναλτι». Για το αν έδωσαν απαντήσεις οι διεθνείς δήλωσε: «Δεν υπάρχουν απαντήσεις, εμείς παίξαμε για την Εθνική. Απαντήσεις δίνουμε τώρα, σε εσάς». Για το αν άλλαξε στιλ παιχνιδιού η Εθνική δήλωσε: «Δεν θέλω να συγκρίνω. 

Δεν αλλάζει το στιλ παιχνιδιού σε μια χρονιά. Το ποδόσφαιρο μας πριν το 2004 θυμόμαστε όλοι πως ήταν. Έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου. Δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε μπάλα. Συνεχίζουμε, δεν έχουμε κάτι παραπάνω δεν θέλω να σταθώ σε αυτό τώρα». Για τη συνέχεια δήλωσε: «Αυτή η ομάδα είναι μια οικογένεια. Αυτό πρέπει να ξέρουν όσοι θα έρθουν σε αυτοί. Στόχος πλέον είναι να πάμε στο Euro 2016, και το πρώτο παιχνίδι μας είναι αυτό με τη Ρουμανία».

 Γιάννης Μανιάτης:

 «Κάναμε υπερπροσπάθεια ως το τέλος της παράτασης. Ημασταν καλύτεροι σε όλο το ματς, αλλά μας έλειψε το γκολ της νίκης. Κάναμε πολλές ευκαιρίες κι ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν ήρωας. Η μπάλα δεν μπήκε, πήγαμε στα πέναλτι, ήθελε τύχη. Δεν τα καταφέραμε κι έτσι αποκλειστήκαμε. Το πιο όμορφο ήταν ότι βγάλαμε τον κόσμο στους δρόμους, βγάλαμε έξω τους Ελλήνες. Αυτό θέλαμε και σήμερα, αλλά δεν το καταφέραμε. 
Ελπίζω να είναι όλοι χαρούμενοι από την προσπάθεια, τα δώσαμε όλα» τόνισε μετά τον αποκλεισμό από την Κόστα Ρίκα». 

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: 

«Είχαμε μεγάλη ατυχία και η αντίπαλη ομάδα έναν μεγάλο τερματοφύλακα. Σήμερα η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Γιατί εμείς θα έπρεπε να περάσουμε βάσει της εικόνας του αγώνα», ανέφερε ο διεθνής επιθετικός και τόνισε για τον Κέιλορ Νάβας «Έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Τους κράτησε...». 

Γιώργος Τζαβέλλας:

 Με μήνυμά του στο instagram, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έγραψε: «Η Παναγία ήθελε να φτάσουμε ως εδώ... Υπερήφανοι για την πατρίδα μας... για την Εθνική μας ομάδα, αλλά και για την αγάπη και στήριξή σας. Εις τον επανιδείν».

ΠΗΓΗ - http://sknews.gr/