Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ''ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΣ'' ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ - ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ;;; 13/10/2014



Η Θράκη θα μπορούσαμε να πούμε ότι "πολιορκείται" από τους Τούρκους και το οικονομικό "τζιχάντ" που έχουν εξαπολύσει με τις συνεχείς αγορές ακινήτων χριστιανών. 

Μάλιστα είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι κινήσεις αυτές έχουν και τις ευλογίες της κυβέρνησης Νταβούτογλου. 

 Πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 2010, ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας και σημερινός Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, συνέγραψε ένα βιβλίο το οποίο αναφερόταν σε έναν «Ιερό Πόλεμο», ο οποίος θα γινόταν όχι μέσω των όπλων, αλλά μέσω της Οικονομίας. 

Το συγκεκριμένο βιβλίο μεταφράστηκε πρώτα στα ελληνικά παρά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα και βοήθησε ώστε να γίνουν γρήγορα αντιληπτές οι προθέσεις της τουρκικής πολιτικής, με κύριο εκφραστή τους τον κ. Νταβούτογλου. 

Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους αν λάβει κανείς υπόψη το πρόσφατο παράδειγμα της στοχευμένης αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας σε "αναξιοπαθούντες" μουσουλμανικής καταγωγής της Θράκης, κυρίως όμως αυτό των άτοκων δανείων που χορηγούνται στους μουσουλμανικής καταγωγής κατοίκους υπό την αιγίδα του τουρκικού κράτους, προκειμένου να εξαγοράζουν εκτάσεις, καταστήματα και κατοικίες από Ορθόδοξους Έλληνες πολίτες. 

Τα γεγονότα αυτά είναι γνωστά στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Πολλοί από εμάς αγνοούμε ότι κάτι τέτοιο είναι αντιστοίχως εφικτό και για τους Έλληνες Χριστιανούς που κατοικούν στην Τουρκία και όχι μόνο.

 Όμως το κρίσιμο σημείο είναι πως το τουρκικό κράτος έχει προνοήσει για τις επιπτώσεις αυτού του μέτρου και με τον νέο βακουφικό νόμο του 2012/Άρθρο 5, προβλέπει πως σε περίπτωση που καταστεί άμεση ανάγκη, οι περιουσίες που έχουν αποκτηθεί με αυτόν τον τρόπο θα δημεύονται με σκοπό την ασφάλεια της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, μέτρο το οποίο δεν προβλέπεται αντίστοιχα από κάποιον ελληνικό νόμο.

 Αναρωτιέται επομένως κανείς αν οι ομόλογοι τους στο Ελληνικό κράτος έχουν έστω εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα με τη δέουσα προσοχή, ή στο βωμό της οικονομικής κρίσης αποκεφαλίζουμε οποιαδήποτε κληρονομιά μας έχει απομείνει, χωρίς φυσικά να σκεφτόμαστε τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει αυτό στην Πατρίδα μας.

ΠΗΓΗ - http://sklantzithres.blogspot.gr/