ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ - ''ΑΜΕΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ'' ΣΗΜΑΝΕ Ο Π.ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ - ΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΟΝ...

“Τις πύλες της κολάσεως” ανήγει στη γη της Νέας Ρωσίας, τις περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας που έχουν ανακηρύξει την ανεξαρτησία τους και κατοικούνται στο συντριπτικό ποσοστό τους από ρωσόφωνους ή φιλορώσους κατοίκους, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο διατάσσοντας από τα ξημερώματα γενική επίθεση! 

 Σε ανακοίνωση του πριν λίγο στην ιστοσελίδα του δίνει εντολή στον ουκρανικό Στρατό για “άμεση επανέναρξη των επιχειρήσεων εναντίον των στασιαστών στην ανατολική Ουκρανία”, όπως ο ίδιος ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, λίγες μόνο ώρες μετά τη λήξη της εκεχειρίας. “Θα εξαπολύσουμε επιθέσεις μέχρι τέλους και θα ελευθερώσουμε τα εδάφη μας. 

Η απόφαση να μην παραταθεί η εκεχειρία αποτελεί την απάντησή μας στους τρομοκράτες, τους μαχητές και τους επιδρομείς”, αναφέρεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Το Κίεβο έχει κατηγορήσει τους αντάρτες ότι παραβίασαν ποικίλα σημεία της συμφωνίας, ενώ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, αναφέρεται ότι 27 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τις 20 Ιουνίου οπότε και κηρύχθηκε η εκεχειρία. 

 Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη από τις δυνάμεις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας: Στις 23 Ιουνίου ο ανώτατος διοικητής των δυνάμεων αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας (ψευδώνυμο “Igor Gunman”) απεύθυνε έκκληση στην Μόσχα να στείλει “Πολλά και νέα όπλα στους ρωσόφωνους” καθώς αναμένεται νέα επίθεση από την ουκρανικό Στρατό, τη νεοναζιστική πολιτοφυλακή του Δεξιού Τομέα και βέβαια τους δυτικούς μισθοφόρους, βασικά Αμερικανούς χαρακτηρίζοντας την “εκεχειρία” είναι ένα πρόσχημα για να ανασυγκροτηθεί ο Στρατός του Κιέβου με νέα δυτικά όπλα προκειμένου εν συνεχεία αν εξαπολυθεί καρευνοβόλος επίθεση. 

 Προειδοποίησε μάλιστα ότι χωρίς ουασιαστική βοηθεια απο τη Μόσχα οι απώλειες των ρωσόφωνων θα ειναι μεγάλες και υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το μέτωπο του Σλαβιάνσκ, του επονομαζόμενου και “Στάλινγκραντ της Νέας Ρωσίας”, τη μοναδική περιοχή που ελέγχεται 100% από τις δυνάμεις αυτοάμυνας. Επίσης κάλεσε την Μόσχα “Να σταματήσει να παίζει διπλωματικά παιχνίδια και να βοηθήσει ουσιαστικά”… Επίσης ο “Igor Gunman” μιλώντας στο RT υποστήριξε ότι “Από τότε που αποχώρησαν οι ρωσικες δυνάμεις απο τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και αναπτύχθηκαν εκεί ουκρανικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί οι απώλειες των ρωσόφωνων”. 

 Και δήλωσε συγκεκριμένα: “Χρειαζόμαστε περισσότερα βαριά όπλα και περισσότερους χειριστές βαρέων όπλων”. Ηδη ουκρανικές δυνάμεις κινούνται προς την περιοχή του Σλαβιάνσκ και του Λουγκάνσκ όπου έχουν ξεσπάσει οι πρώτες συγκρούσεις, ενώ το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα απαντήσει η Ρωσία στην απόφαση του καθεστώτος του Κιέβου να επιτεθεί σε ολόκληρο το μέτωπο…

 Και οι δυνάμεις αυτοάμυνας ωστόσο λαμβάνουν τα μέτρα τους. Έχουν στήσει οδοφράγματα, έχουν ενισχύσει με οπλισμό τα μπλόκα σε διάφορα σημεία κυρίως των πόλεων Σλαβιάνσκ και Λούγκανσκ που βρίσκονται στο στόχαστρο από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και περιμένουν. Η εικόνα που μεταφέρεται είναι πώς πρόκειται για δύο πόλεις «φαντάσματα», όπου η πλειονότητα των κατοίκων και ιδίως τα παιδιά και οι γυναίκες έχουν απομακρυνθεί και οι δυνάμεις αυτοάμυνας είναι έτοιμες για ακόμη πιο σφοδρές συγκρούσεις σε σχέση με αυτές που έχουν προηγηθεί.

 Μάλιστα έχουν εξοπλιστεί και με μάσκες αερίων σε περίπτωση που οι Ουκρανοί κάνουν χρήση χημικών, όπως συνέβη κατά το παρελθόν με ανθρώπους να μεταφέρονται στα νοσοκομεία με συμπτώματα δηλητηρίασης από χλώριο.

ΠΗΓΗ - http://www.noznewz.com/