ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΦΩΝΟΥΣ...


Νεοναζιστές μαχητές του Ντονμπάς διαδηλώνουν στο Κίεβο και απαιτούν την άρση της εκεχειρίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti και το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNN.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση, που κατευθύνθηκαν στο κτήριο της διοίκησης της Ουκρανικής Προεδρίας στο Κίεβο, απαιτούν την άρση της εκεχειρίας και την επιβολή του στρατιωτικού νόμου.

 Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο Κίεβο συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και εθελοντών των νεοναζιστικών ταγμάτων του Ντονμπάς και του Αζόφ.

Όπως επισημαίνεται στο Ria Novosti, από τη στιγμή που η ουκρανική εξουσία δρομολόγησε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά της χώρας κατά των υποστηριχτών της ανεξαρτησίας, η εθνικιστική διάθεση των νεοναζιστών οξύνθηκε και με επικεφαλής τον ηγέτη του Δεξιού Τομέα, Ντμίτρι Γιάρος, δημιούργησαν τοπικά αμυντικά τάγματα, ανάμεσα στα οποία και στο Ντονμπάς. Θεμελιώδης απαίτηση της Κυριακάτικης πορείας είναι η άρση της εκεχειρίας, η εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου και η προστασία των Ουκρανών στρατιωτών με επαρκή εφοδιασμό όπλων. 

Επιπλέον, απαίτησαν να επιτραπεί στους εθελοντές να «λάβουν μέτρα για την εξάλειψη των τρομοκρατών». Μετά τη διαδήλωση οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στην πλατεία Μεϊντάν, όπου κάλεσαν τον κόσμο σε «λαϊκή συνέλευση», όπως ονομάζουν την πολιτική διαδικασία βάσης που ανέδειξε τους προηγούμενους μήνες, μεταξύ άλλων, και τον Δεξιό Τομέα στην Ουκρανία ακόμα και σε κυβερνητικά πόστα.

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/