ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ - 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΚΑΙ 500.000 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ...


Περισσότεροι από 200.000 πολίτες της χώρας βγήκαν εκτός συνόρωναναζητώντας ένα καλύτερο εργασιακό παρόν και μέλλον από την έναρξη τηςκρίσης στην Ελλάδα και μετά, σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στην επιφάνεια νέα έρευνα για την αγορά εργασίας. 

Σύμφωνα με την έρευνα της Endeavor Greece για λογαριασμό του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», η μετανάστευση σε άλλες χώρες αυξήθηκε κατά 300% τα τελευταία, μνημονιακά χρόνια, σε σχέση με το προ Κρίσεως παρελθόν. 

Από τους Ελληνες οι οποίοι επέλεξαν να βγουν εκτός συνόρων προς αναζήτηση μιας θέσης εργασίας, ο ένας στους δύο κατέληξαν σε Γερμανία και Αγγλία. Η εξέλιξη αυτή ήρθε σαν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι από τα τέλη του 2009 μέχρι σήμερα, από την ελληνική αγορά εργασίας «χάθηκαν» 953.000 θέσεις εργασίας. Οι θέσεις αυτές για να δημιουργηθούν ξανά, σύμφωνα με την έρευνα που έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, εάν δεν υπάρξει εστίαση σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας με δυναμική, θα πρέπει να περάσουν περίπου 25 χρόνια… 

Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, όμως, περισσότερες από 650.000 θέσεις εργασίας από αυτές που ήδη χάθηκαν, θεωρείται ότι δεν μπορούν να ανακτηθούν! Τι σημαίνει αυτό; Με βάση την έρευνα 640.000 άτομα πρέπει να αλλάξουν επαγγελματική επιλογή και 500.000 θα πρέπει να αλλάξουν… τόπο διαμονής! Σημειωτέον, σήμερα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 90% του συνόλου των επιχειρήσεων αδυνατούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ - http://anemosantistasis.blogspot.gr/