ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟΚΟΥΜΟΥΝΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΓΩΓΗ ΟΙ ΓΡΕΓΟΣ, ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ...


Η αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κατά του πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

 Σύμφωνα με την αγωγή, που αφορά σε δηλώσεις του κ. Ζαριανόπουλου πριν από τις περυσινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το στέλεχος του ΠΑΜΕ είχε κάνει λόγο για “καθάρματα” που “βρομίζουν τον τόπο” και “δεν έχουν καμιά θέση στις εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη του λαού μας”. 

 Κατόπιν αυτών, οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι δεν παρέστησαν στη σημερινή διαδικασία, κατέθεσαν εναντίον του αγωγή για ηθική βλάβη, με την οποία ζητούν 25.000 ευρώ ο καθένας -αντί του ποσού των 150.000 (έκαστος), που ήταν η αρχική τους αξίωση-, ενώ προχώρησαν και σε υποβολή μήνυσης. Κατά τη συζήτηση της αγωγής, ο κ. Ζαριανόπουλος επέμεινε στους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς, που, όπως είπε, είχαν πολιτικό χαρακτήρα και αναφέρονταν στην “εγκληματική δράση της οργάνωσης, όπως αποκαλύφθηκε από τη Δικαιοσύνη”.

 “Δεν γνώριζα, δεν γνωρίζω και δεν έχω καμία διάθεση να γνωρίσω κανέναν από τους ενάγοντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής” κατέθεσε στο δικαστήριο. Την πεποίθησή του ότι ο εναγόμενος εξέφρασε με τις δηλώσεις του μία πολιτική θέση, με την οποία ήθελε να τεκμηριώσει το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, να μην προσκληθούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις περυσινές επετειακές εκδηλώσεις για το «Όχι», εξέφρασε ο επικεφαλής της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, Ιωάννης Δελλής.

 Ως μάρτυρας της ενάγουσας πλευράς, κατέθεσε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Τσακίρης, ο οποίος σημείωσε ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές “αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι” από το περιεχόμενο των δηλώσεων και πρόσθεσε ότι κανείς απ' αυτούς δεν ασπάζεται το ναζισμό. Η απόφαση θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες. 

Σε ό,τι αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ήδη σχηματίστηκε κατηγορητήριο εναντίον του Σωτήρη Ζαριανόπουλου για εξύβριση κατά συρροή, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμη η δίκη.

ΠΗΓΗ - http://www.stoxos.gr