Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: ΤΟ "ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ" ΤΟΥ ΚΟΥΝΙΑΔΟΥ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ!


Η αλβανική ιστοσελίδα gazetadita.al θριαμβολογεί για την υπαναχώρηση της ελληνικής πλευράς μετά την σύλληψη του κουνιάδου του Ευάγγελου Βενιζέλου στα σύνορα της Κακαβιάς. Το makeleio.gr σας μεταφέρει όλο το παρασκήνιο της μεσολάβησης του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών όπως την περιγράφει το συγκεκριμένο αλβανικό δημοσίευμα: 

 "Για πρώτη φορά η Αλβανία εφαρμόζει τακτική αμοιβαιότητας με την Ελλάδα, τουλάχιστον επισήμως. Η αλβανική πλευρά έχει αποφασίσει να χρησιμοποιεί τις ίδιες πρακτικές όπως η ελληνική για τους Έλληνες πολίτες που εισέρχονται στην αλβανική επικράτεια. Οι Διευθυντές των συνόρων έχουν ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί σ την ελληνική πλευρά . Έχουν διατάξει να χρησιμοποιούν τις ίδιες πρακτικές με εκείνες των Ελλήνων στα αλβανικά σύνορα. 

Χθες το πρωί στο σημείο διέλευσης των συνόρων της Κρυσταλλοπηγής πάνω από 400 Αλβανοί δεν τους επιτράπηκε να διασχίσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στην Ελλάδα. Η κατάσταση στο μεθοριακό σταθμό διέλευσης με την Ελλάδα δημιουργήθηκε μετά τα γεγονότα της Πρεμετής, μια περίπτωση όπου η δικαστική απόφαση εκτελέστηκε για να δημιουργηθεί το Παλάτι του Πολιτισμού, που χρησιμοποιήθηκε ως εκκλησία από χριστιανούς πιστούς.

 Οι Έλληνες, επίσης, απαγορεύεται να περάσουν τα σύνορα Η αλβανική συνοριακή αστυνομία αποφάσισε να θέσει κάποια κριτήρια για την είσοδο των Ελλήνων πολιτών στη χώρα μας. Πρέπει να κλήθηκαν με πρόσκληση από έναν Αλβανό πολίτη και ένα χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Αρχικά κρατούνται δύο διάσημοι Έλληνες γιατροί και αργότερα συνελήφθη ο κουνιάδος του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας η αλβανική αστυνομία εξήγησε ότι το χρηματικό ποσό απαιτείται ως εγγύηση και η πιστωτική κάρτα που επέδειξε δεν έγινε αποδεκτή από την αλβανική πλευρά.

 Η υπόθεση ήταν συγκλονιστική αφού ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών τηλεφώνησε στον Πρόξενο και του ζήτησε την άμεση επίλυση της κατάστασης. Μετά τη σημερινή κατάσταση, λίγο πριν από τις 15:00 μ.μ., ανακοινώθηκε ότι από τον Έλληνα Πρόξενο στο Αργυρόκαστρο στη Διεύθυνση της Αστυνομίας στο Αργυρόκαστρο ότι δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο στο πέρασμα των Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα. 

Το πρωί της απόφασης που οδήγησε σχεδόν στον άνευ προηγουμένου αποκλεισμό των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών οι ελληνικές αρχές δεν είχαν κανένα επιχείρημα να αιτιολογήσουν γιατί μπλοκάρουν τη διέλευση των συνόρων. Απαίτησαν όμως το ίδιο πράγμα, δηλαδή να άρουν το «μπλοκάρισμα» των συνόρων και οι αλβανικές αρχές. Η αστυνομία του Αργυροκάστρου ανακοίνωσε ότι θα άρει αμέσως την απαγόρευση της διέλευσης των ελλήνων υπηκόων. Εν τω μεταξύ κυκλοφοριακό χάος δημιουργήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν οι Έλληνες άρχισαν να εμποδίζουν τη διέλευση των Αλβανών πολιτών.

 Ο Ράμα επικοινωνεί με την επίσημη Αθήνα Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι, μεταξύ Αθήνας και Έντι Ράμα τέθηκαν θέματα που αφορούσαν την κρίση στην Πρεμετή και υπήρξε μια εντατική επικοινωνία. Ο επόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας ζήτησε από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών την άρση των περιορισμών για τους Αλβανούς και από τα τέλη του Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια για την επίλυση αυτού του προβλήματος σε διμερές τρόπο. 

Επιβεβαιώνεται ότι η επιστροφή της ομαλότητας έχει έρθει χάρη στην παρούσα ανακοίνωση. Από την άλλη πλευρά, Έντι Ράμα δεν έχει κάνει καμία δήλωση σχετικά με το θέμα της κρίσης στην Πρεμετή, αλλά πηγές προσκείμενες στην νέα κυβέρνηση αναφέρουν ότι ο επόμενος Αλβανός Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών Ditmir Bushati έχουν δεσμευτεί για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Προφανώς, ακόμη και να το λύσουν το θέμα με ανοικτό διάλογο ανάμεσα σε εκπροσώπους του σοσιαλιστικού δημάρχου και της Εκκλησίας."