Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - '' Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ - ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ''...


Η Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής αποφάσισε να επισκεφτεί τους Δελφούς, στα πλαίσια του καθιερωμένου εκπαιδευτικού κύκλου "Θέματα Ελληνικής Ιστορίας". Κίνητρο ήταν η ελεύθερη είσοδος κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου, την Τετάρτη 21/8, καθώς και το ότι ήταν ο πλησιέστερος ανοικτός αρχαιολογικός χώρος και μάλιστα χωρίς κάποια μουσική εκδήλωση (όπως τις άθλιες εκδηλώσεις σύγχρονης υποκουλτούρας που βεβηλώνουν τους αρχαιολογικούς μας χώρους).
 Οι… "δημοκράτες" του ΣΥΡΙΖΑ του και του ΠΑΣΟΚ βρήκαν αφορμή για να εκφράσουν το μίσος τους έναντι της Χρυσής Αυγής και έσπευσαν να βομβαρδίσουν τα ΜΜΕ με γραφικά δελτία Τύπου. Ιδού κάποια δείγματα για να καταλάβετε πόσο άθλιες πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετούν αυτά τα κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ: "απάνθρωπα συνθήματα μίσους σε έναν αρχαιολογικό χώρο σημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς" "καπήλευση του ιστορικού χώρου" "να απαγορευθεί η είσοδος, να περιφρουρηθεί ο χώρος και να διασφαλισθεί η ασφάλεια και ελεύθερη πρόσβαση των συμμετασχόντων" 

"Εμείς με κάθε μέσο θα αποτρέψουμε και τώρα και στο μέλλον οποιαδήποτε προσπάθεια βεβήλωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς". Και απειλές κατά πολιτών λοιπόν και κλήση στο μνημονιακό καθεστώς να μας απαγορεύσει την πρόσβαση σε έναν ελεύθερο χώρο. Η απόλυτη κατάντια των νεοΠΑΣΟκων Συριζαίων Το ΠΑΣΟΚ κλέβοντας τις ιδέες των… διαδόχων του, αναφέρεται κι αυτό σε "δήθεν ψευτο-ελληνικοχριστιανικά ιδεώδη" (ολόιδια γραφή), για να καταλήξει σε κρεσέντο παραληρήματος: 

"Να μην επιτραπεί η καπηλεία της ιερότητας του Χώρου ούτε στο φεγγαρόφωτο ούτε ΠΟΤΕ. Να αποτραπεί η εικόνα του αίσχους στους χιλιάδες τουρίστες που θα επισκεφθούν τον χώρο, αλλά και στο εξωτερικό. Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος μέσα στον ιερό τόπο των Δελφών ΔΕΝ προσφέρεται σε οπαδούς της ναζιστικής Ιδεολογίας." Όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος, γράψαμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας τις απειλές των καθεστωτικών κομμάτων και πραγματοποιήσαμε την επίσκεψή μας όπως είχαμε προγραμματίσει. 

 Φτάνοντας, διαπιστώσαμε την αναμενόμενη, λόγω των ανωτέρω, ενισχυμένη -και σχετικά διακριτική- αστυνομική παρουσία. Δηλώσαμε την παρουσία μας και τον σκοπό της επισκέψεώς μας και, μετά από μια σύντομη ενημέρωση από τους (προς απόλυση) υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, που εθελοντικά και αμισθί λειτούργησαν τον αρχαιολογικό χώρο για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο, προχωρήσαμε στο εσωτερικό του. 

 Ακολούθησε ομιλία σχετική με την ιστορία και τις παραδόσεις των Δελφών και των μνημείων τους, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τους βυζαντινούς, περιδιαβαίνοντας τον αρχαιολογικό χώρο στην προκαθορισμένη για τους επισκέπτες διαδρομή. Αρκετοί από τους παρόντες στους Δελφούς μας ακολούθησαν (αν και διευκρινίσαμε ότι δεν πρόκειται για επίσημη ξενάγηση από αρχαιολόγο, αλλά ιδιωτική επίσκεψη της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής). Η ανταπόκριση γενικά ήταν πολύ θερμή. Οι συναγωνιστές μίλησαν για την Πυθία και τους χρησμούς της, για τα Δελφικά Παραγγέλματα, για το Εν Δελφοίς ΕΙ από τα Ηθικά του Πλουτάρχου. Η παρουσία δεκάδων Χρυσαυγιτών, που κινούταν με δέος στον χώρο, αποφεύγοντας να υψώνουν τον τόνο της φωνής τους, λειτούργησε ως παράδειγμα συμπεριφοράς και για τους υπόλοιπους επισκέπτες.

 Σε μία σχεδόν μυσταγωγική ατμόσφαιρα, με το τοπίο και τα αρχαία μνημεία να λάμπουν κάτω απ' το φως της Πανσελήνου, γίναμε όλοι ταπεινοί προσκυνητές σε έναν από τους πλέον ιερούς χώρους του Ελληνισμού. Αποχωρώντας πριν κλείσει ο αρχαιολογικός χώρος (23:30) μας περίμεναν δύο διμοιρίες ΜΑΤ (που μάλιστα ανάγκαζαν όλους τους εξερχόμενους επισκέπτες να περνάνε μεταξύ των στοίχων τους!), τέθηκαν εκατέρωθεν της ομάδας μας και μας συνόδευσαν μέχρι την έξοδο, σοκάροντας τους τουρίστες που έσπευσαν να φωτογραφίσουν τη σκηνή. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας απάντησαν στη δική μας εύλογη ερώτηση με το γελοίο… "για την προστασία σας". Σημειωτέον ότι αστυνομικός του Γραφείου Τύπου(!) της ΕΛ.ΑΣ. φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε επίσης την όλη "επιχείρηση"! 

 Η μεγάλη έκπληξη μας περίμενε όταν επιβιβαζόμασταν στα οχήματά μας. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ (ναι, ήταν ΚΑΙ η ΟΠΚΕ εκεί!) ζήτησαν από τους οδηγούς και επιβάτες δύο αυτοκινήτων να τους ακολουθήσουν στο τμήμα "για εξακρίβωση στοιχείων" (τόσο κλασσική μέθοδος παρενόχλησής μας, που καταντάει γραφική). Πρώην δήμαρχος Δελφών, μαζί με τους παρόντες επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, έκραζαν κανονικότατα τους αστυνομικούς, φωνάζοντας "Τi βλακείες κάνετε τώρα; Πρώτο κόμμα εσείς θα την κάνετε τη Χρυσή Αυγή! Τα παιδιά δεν έκαναν τίποτα.", συνοδευόμενα από κοσμητικά επίθετα. Πέντε συναγωνιστές, ανάμεσά τους η Γραμματέας της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Δράσης, προσήχθησαν, ελέγχθηκαν, βρέθηκαν χωρίς ούτε παράβαση Κ.Ο.Κ. και αφέθηκαν ελεύθεροι εντός 10λέπτου.

 Δεν προλάβαμε καλά-καλά να μπούμε στα αυτοκίνητα για να ξεκινήσουμε και άρχισαν τα τηλέφωνα από συναγωνιστές. Στα συστημικά διαδικτυακά μέσα είχε ΗΔΗ δημοσιευτεί η "είδηση" για οκτώ (8) προσαγωγές Χρυσαυγιτών για απόπειρα διοργάνωσης εκδήλωσης χωρίς άδεια στους Δελφούς!!! Τότε καταλάβαμε, γιατί η παρουσία φωτογράφου του Γραφείου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ... Η "επιχείρηση" είχε προσχεδιαστεί, μαζί με το αποτέλεσμά της και τη δημιουργία εντυπώσεων, από την ώρα που βγήκε η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Την κατευθυνόμενη και ψευδέστατη "είδηση" που συνεχίζει ν' αναπαράγεται από όλα τα "έγκυρα" συστημικά ΜΜΕ, θα την βρείτε σε δύο ελαφρές παραλλαγές (μέχρι στιγμής) : 

α. "Προσήχθησαν πριν λίγη ώρα από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, στο αστυνομικό τμήμα Δελφών, 8 άτομα με ομοιόμορφη εμφάνιση, τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιχείρησαν να διοργανώσουν εκδήλωση χωρίς άδεια και παρεμπόδιζαν τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους στον αρχαιολογικό χώρο." 

 β. "Οκτώ προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών αργά το βράδυ. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιδίωξαν να κάνουν εκδήλωση εντός των Δελφών, χώρις να έχουν λάβει την απαιτούμενη άδεια, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση με ορισμένους από τους παρευρισκόμενους. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί και προσήγαγαν οκτώ άτομα." Θα επαναλάβουμε για άλλη μία φορά προς πάσα κατεύθυνση: ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ με τις ανοησίες αυτές και τα ψέματα που ξεστόμισε αργότερα ο υπουργός σας. Απλά μας δυναμώνετε ακόμη περισσότερο. Χρυσή Αυγή Εύβοιας-Βοιωτίας

 Υ.Γ.: Ο Προποτζής Δένδιας δήλωσε ότι τα ΜΑΤ προσήγαγαν χρυσαυγίτες με ομοιόμορφη εμφάνιση που είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν εκδήλωση χωρίς άδεια (!) Του απαντάμε: 

Α) Οι μόνοι που είχαν "ομοιόμορφη εμφάνιση" στους Δελφούς ήταν οι αστυνομικοί, όπως αποδεικνύεται από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε 

Β) Από πότε χρειάζεται άδεια για να επισκεφθούν Έλληνες πολίτες τα αρχαιολογικά μας μνημεία; Πόσο καραγκιόζηδες θα καταντήσουν πια οι νεοδημοκράτες;