ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ...


Αλλαγές στον υπολογισμό όλων των συντάξεων, με μεγάλους χαμένους όσους αποχωρήσουν από τον εργασιακό στίβο τους επόμενους μήνες, ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας. 

Σύμφωνα με τον "Τύπο της Κυριακής", εντός του Σεπτεμβρίου ο υπουργός θα ορίσει την ειδική επιτροπή που αναλάβει τη "σταδιακή προσαρμογή" των σημερινών διατάξεων σε αυτές που θα μπουν σε ισχύ από την 1/1/2015 και που έχουν κύριο χαρακτηριστικό την εγγύηση του κράτους μόνο για το τμήμα σύνταξης έως τα 360 ευρώ ενώ το υπόλοιπο τμήμα θα είναι ανάλογο των εισφορών που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι. 

 "Δεν θα θιγούν οι υφιστάμενες παροχές και τα όρια ηλικίας" "Οι προσαρμογές θα γίνουν χωρίς να θιγούν οι υφιστάμενες συνταξιοδοτικές παροχές, ούτε τα όρια ηλικίας. Πρέπει όμως να θεσμοθετήσουμε κανόνες ενοποίησης του συστήματος, ώστε να τελειώνουμε με τον κατακερματισμό των 90 και πλέον ειδικών λογαριασμών" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης. 

 Στην ουσία, ωστόσο, θεωρείται ότι θα επηρεαστούν οι νέες συντάξεις, με δεκάδες ταμεία, που έχουν διαφορετικό τρόπο υπολογισμού της κύριας σύνταξης, της επικουρικής και του μερίσματος, να μπαίνουν στο μικροσκόπιο. 

Με τον τρόπο αυτό ένας ασφαλισμένος που έχει τα ίδια χρόνια ασφάλισης με κάποιον άλλο μπορεί να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη ακόμη και αν έχουν πληρώσει τις ίδιες εισφορές. Το διακύβευμα των αλλαγών είναι να μπορούν τα ταμεία να πληρώνουν συντάξεις και μετά το 2015, που πλέον η κρατική χρηματοδότηση να μειωθεί δραστικά.