Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ - '' ΕΙΔΑΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ISIS ''... 17/10/2014


Τα μέλη της ηγεσίας του κόμματος των Κόκκινων της Νορβηγίας Έρλιγκ Φόλκβορντ και Σβάιν Όλσεν, στην επιστροφή τους από τα σύνορα με το Κομπάνι, κοινοποίησαν με σεμινάριο αυτά που έζησαν εκεί που πήγαν. Τόνισαν πως υπήρξαν μάρτυρες της συνεργασίας Τούρκων στρατιωτών με την ISIS.

 Στο σεμινάριο που οργανώθηκε στο Κουρδικό Πολιτιστικό Σύλλογο στο Όσλο της Νορβηγίας, οι Έρλιγκ Φόλκβορντ και Σβάιν Όλσεν, περιέγραψαν τις 4 μέρες που πέρασαν στα σύνορα μεταξύ Κομπάνι και Σούρουτς. Στο σεμινάριο μετείχαν επίσης και αρκετοί Νορβηγοί. Εκεί η επιτροπή έδειξε φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξε στην περιοχή.

 Εντύπωση προκαλεί στο βίντεο η συνεργασία των Τούρκων στρατιωτών με τις συμμορίες της ISIS. Στο σεμινάριο πρώτος πήρε τον λόγο ο Σβάιν Όλσεν, οποίος ανέφερε πως το Κομπάνι δεν θα πέσει και είπε : ¨Στα σύνορα οι Τούρκοι στρατιώτες συνεργάζονται με τις συμμορίες της ISIS. Οι συμμορίες πολύ εύκολα περνάνε τα σύνορα και κάνουν επιθέσεις. Και έναντι τούτου, όταν πάει να περάσει κόσμος στο Κομπάνι, εμποδίζεται από τον τουρκικό στρατό. Παρόλα αυτά όμως το Κομπάνι δεν θα πέσει¨.

 Ο Έρλιγκ Φόλκβορντ ανέφερε πως είχαν πολλές επαφές στο Βόρειο Κουρδιστάν και είπε : ¨Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους του HDP και των Ασσύριων. Οι Ασσύριοι είναι πολύ ευχαριστημένοι από το σύστημα διακυβέρνησης στην Ροζάβα. Λένε πως είναι και δικό τους σύστημα. Αυτό δείχνει πως στην Ροζάβα δεν ζούνε μόνο Κούρδοι, αλλά όλοι οι λαοί μαζί ¨.

ΠΗΓΗ - http://www.stoxos.gr/