Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΜΠΟΥΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ '' ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ '' ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΖΟΝ ΑΛΕΝ ΔΗΛΩΣΕ - ''ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗ''... 4/10/2014


Ο σχεδιασμός της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ,…ενδέχεται να πάρει έως και έναν χρόνο, δήλωσε από τη Βαγδάτη ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Άλεν, που συντονίζει τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

 “Η επιχείρηση (για την ανακατάληψη) της Μοσούλης θα πάρει μάλλον έως και έναν χρόνο. H επιχείρηση θα ξεκινήσει σε έναν χρόνο”, δήλωσε στον Τύπο ο Άλεν, που έφτασε την Πέμπτη στο Ιράκ.

 Το ΙΚ κατέλαβε τη Μοσούλη στις 10 Ιουνίου, κατά την έναρξη της προέλασής του στο βόρειο Ιράκ κατά τη διάρκεια της οποίας έθεσε υπό τον έλεγχό του μεγάλες περιοχές από πέντε επαρχίες της χώρας. Η τζιχαντιστική οργάνωση χρησιμοποιεί τη Μοσούλη ως στρατηγείο απ` όπου εξαπολύει τις επιθέσεις της.

 “Είναι μια μάχη που προφανώς απαιτεί όσο μεγαλύτερη προετοιμασία (…) γίνεται”, πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατηγός που την Παρασκευή συναντήθηκε με τον Ιρακινό Πρωθυπουργό Χάινταρ αλ Αμπάντι. Ο ιρακινός στρατός υπέστη μεγάλη ήττα τον Ιούνιο όταν ξεκίνησε η προέλαση του ΙΚ, αφήνοντας πίσω του σε πολλές περιπτώσεις ένα τεράστιο απόθεμα σε αμερικανικής κατασκευής οχήματα αλλά και όπλα καθώς υποχωρούσε. 

Ο στρατηγός Άλεν παραδέχθηκε ότι η ανασύνταξη του ιρακινού στρατού θα χρειαστεί χρόνο, προτού να είναι ικανός να νικήσει το ΙΚ.

ΠΗΓΗ - http://www.makeleio.gr/