Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ - ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΟ ΤΟΥ - ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 300 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ... 17/10/2014


Να παραδώσει το μόλις ενάμιση έτους παιδί του στη ΔΟΥ Ρόδου πήγε χθες ένας άνεργος πατέρας, μόλις διαπίστωσε ότι οι οικονομικές υπηρεσίες «άρπαξαν» από τον λογαριασμό του τα τελευταία 300 ευρώ που προορίζονταν για την καθημερινή επιβίωση του μικρού παιδιού και του πατέρα του...

 Την υπόθεση αυτή έφερε στο φως η εφημερίδα «Ροδιακή». Όλα άρχισαν μόλις ο διαζευγμένος πατέρας, ο οποίος διατηρούσε παλαιότερα επιχείρηση αλλά τον τελευταίο καιρό ήταν άνεργος, διαπίστωσε πως οι κρατικές υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών δέσμευσαν σε απίστευτο χρόνο, το ποσό που είχε κατατεθεί στον τραπεζικό του λογαριασμού και προορίζονταν για να καλυφθούν τα έξοδα του μήνα.

 Το ποσό είχε κατατεθεί από τη μητέρα του 35χρονου που διαμένει σε άλλη περιοχή της χώρας μας με στόχο να βοηθηθεί ο ίδιος και να μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθημερινά του έξοδα. Ο άνδρας έφθασε χθες το πρωί στα γραφεία της Δημόσιας Οικονομικής Εφορίας Ρόδου και αφού κατευθύνθηκε έχοντας στην αγκαλιά του το μωρό του, ανέβηκε τα σκαλιά του πρώτου ορόφου της Δ.Ο.Υ Ρόδου.

 Με ήρεμο ύφος, ενημέρωσε τον έφορο ότι βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο αφού είναι άνεργος εδώ και καιρό και σημείωσε ότι αν τα χρήματα δεν μπορέσουν γρήγορα και πάλι να περάσουν στην κατοχή του, τότε ήταν αποφασισμένος να φθάσει στο σημείο ακόμα και να αφήσει στην Εφορία το παιδί του σε μια καθαρά συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, μια και το ίδιο το κράτος ήταν αυτό που του στέρησε το δικαίωμα ακόμα και να του παρέχει ακόμα και τα ελάχιστα από τα βασικά αγαθά που χρειάζεται ένας άνθρωπος.

 Ο έφορος Ρόδου φανερά έκπληκτος από την κατάσταση που αντιμετώπισε, του εξήγησε αφού κουβέντιασε για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί του, ότι σε βάρος του εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία καθώς έχει χρέη προς την Δημόσια Οικονομική Εφορία Ρόδου. Ο 35χρονος ζήτησε εξηγήσεις για ποιο λόγο του κατέσχεσαν το ποσό και όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» λίγο αργότερα, έπεσε από τα σύννεφα όταν τον πληροφόρησαν ότι έπρεπε να… επικαιροποιήσει τον ακατάσχετο λογαριασμό που είχε δηλώσει πριν από αρκετό καιρό! 

 Τώρα, αναμένεται να γίνει διαδικασία αποδέσμευσης του ποσού αυτού, αλλά οι πιθανότητες να επιστραφεί και πάλι στον λογαριασμό του είναι ελάχιστες.

ΠΗΓΗ - http://www.stoxos.gr/