Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΕΦΑΓΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε - ΕΒΑΛΕ ΥΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΙ ΕΧΑΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ... 18/10/2014


Στρατηγικής σημασίας - ιδίως αυτή τη στιγμή - είναι η ήττα της Τουρκίας στην επιδίωξη της να καταλάβει τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας .

 Η Τουρκία υπέστη την ήττα από την Ισπανία αλλά αυτό μετράει περισσότερο είναι οι ψήφοι που πήρε - πολύ κατω από τους μισούς από την προηγούμενη διεκδίκησή της που ήταν και νικηφόρα! 

 Ας δούμε πως αποτιμά την ήττα το σύνολο σχεδόν του τουρκικού Τύπου: 

 - Η Zaman θυμίζει ότι το 2008 η Τουρκία είχε κερδίσει την θέση του μη μόνιμου μέλους από τον πρώτο γύρο με την στήριξη 151 χωρών. Μέσα σε 6 χρόνια, ο αριθμός των χωρών που υποστηρίζουν την Τουρκία έπεσαν από τις 151 στις 60, σχολιάζει η Zaman. 

 - Η Hurriyet χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ως «απογοητευτικό». 
- Η Cumhuriyet θεωρεί ότι ήταν αποτέλεσμα της «πολύτιμης πολιτικής απομονωτισμού» της Τουρκίας. Αιτία και η στάση της για το ISIL Μερίδα του Τουρκικού τύπου εκτιμά ότι η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία έκαναν lobby εναντίον της Τουρκίας ενώ φημολογείται ότι οι ΗΠΑ εμπόδισαν την εκλογή της Τουρκίας. 

 Διπλωματικές πηγές σχολιάζουν ότι η Τουρκία έχασε τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επειδή αγνόησε τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να στηρίξει το Κομπανί.

ΠΗΓΗ - http://www.stoxos.gr/