Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΣΗΣΗ ΣΟΚ - ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΩΝ Η.Π.Α ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ... 18/10/2014


Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ κατά την διάρκεια επιδρομής στο Κομπάνι, υποτίθεται εναντίον των ισλαμοσυμμοριτών, «κατά λάθος» βομβάρδισε τους τελευταίους εναπομείναντες θύλακες αντίστασης των Κούρδων υπερασπιστών της πόλης. 

Τα αμερικανικά μαχητικά είχαν στοχεύσει, υποστηρίζει το αμερικανικό Πεντάγωνο, θέσεις των ισλαμοσυμμοριτών, αλλά τελικά κατάφεραν να εξολοθρεύσουν Κούρδους μαχητές και άμαχους πολίτες. 

Το περιστατικό αυτό σίγουρα είναι ένα πλήγμα στην συνεργασία των Κούρδων και των ΗΠΑ εναντίον του Χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους, όμως ταυτόχρονα ωφελεί τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις της Άγκυρας, η οποία ουδόλως επιθυμεί ή ενδιαφέρεται για την σωτηρία των Κούρδων αυτής της πόλης από τους τζιχαντιστές.

 Οι Κούρδοι μάχονται στο Κομπάνι με τους τελευταίους εναπομείναντες μαχητές τους. Τα 4/5 της πόλης βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, ενώ σπανίζουν πλέον τα πολεμοφόδια, η τροφή και τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για τους τραυματίες. Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους μπορεί να περιορίζουν τις κινήσεις των ισλαμοσυμμοριτών, αλλά ουδόλως ανακόπτουν την προέλασή τους στους λίγους πλέον θύλακες αντίστασης των Κούρδων. 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο με ανακοίνωση του εκπροσώπου του «ελπίζει» σε ανάκαμψη στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών, κατά αυτών δηλαδή που εξόπλισαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η κατάσταση είναι ρευστή και μεγάλος ο κίνδυνος να καταληφθεί όλη η πόλη». Σύμφωνα με το Πεντάγωνο οι ισλαμοσυμμορίτες σκοπεύουν μετά την κατάληψη της πόλης να επεκτείνουν την δολοφονική τους δραστηριότητα σε άλλες πόλεις και χωριά της περιφέρειας Κομπάνι. 

Οι ΗΠΑ συνεχίζοντας την δολοφονική τους πολιτική, αφού με πρόσχημα τους τζιχαντιστές βομβάρδισαν μη στρατιωτικές υποδομές της Συρίας, τώρα βομβαρδίζουν και τους υποτιθέμενους συμμάχους τους Κούρδους προς δόξα των αμερικανοσιωνιστικών σχεδίων.

ΠΗΓΗ - http://www.xryshaygh.com/