ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ - ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ... 28/9/2014


Το Μέτωπο Αλ Νούσρα κατήγγειλε ότι οι επιδρομές που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ αποτελούν «πόλεμο κατά του Ισλάμ» ενώ το Σάββατο κάλεσε τους ισλαμιστές σε όλο το κόσμο να πλήξει τα δυτικά κράτη.

 «Αυτά τα κράτη έχουν πραγματοποιήσει μία φρικιαστική πράξη που πρόκειται να τα θέσει σε μία λίστα στόχων των τζιχαντιστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν πρόκειται για πόλεμο κατά του Αλ-Νούσρα, αλλά για πόλεμο εναντίον του Ισλάμ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

 Οι προειδοποιήσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης στη Συρία έρχονται, ενώ τα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού συνεχίζονται. Την Κυριακή καταστράφηκαν τρία διυλιστήρια πετρελαίου που ελέγχει το Ισλαμικό Χαλιφάτο στο βόρειο τμήμα της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση. Επιπλέον, τουλάχιστον 12 διυλιστήρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

 Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι τζιχαντιστές ελέγχουν επτά πετρελαιοπηγές και δύο διυλιστήρια στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και έξι από τις δέκα πετρελαιοπηγές της Συρίας κυρίως στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ. Εκτιμάται πως από την έναρξη των αεροπορικών βομβαρδισμών έχει σταματήσει η άντληση «μαύρου χρυσού» από τις πετρελαιοπηγές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/