Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - Η ISIL ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ...


Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλέον το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ Υπό τον έλεγχό τους έθεσαν σήμερα οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (πρώην Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε, ΙΚΙΛ) το κοίτασμα πετρελαίου «Αλ Όμαρ» της Συρίας, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, μετά την αποχώρηση αντίπαλων μαχητών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

 Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει εφεξής το μεγαλύτερο μέρος της πλούσιας σε κοιτάσματα πετρελαίου επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, όπου βρίσκεται το «Αλ Όμαρ» όπως και η πλειονότητα των πετρελαιοπηγών σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με την μη κυβερνητική αυτή οργάνωση. «Πήραν τον έλεγχο πριν από περίπου δύο ώρες», σημείωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν, ο οποίος είναι επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου. 

 Τον έλεγχο του «Αλ Όμαρ» είχε προηγουμένως το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το οποίο αποτελεί την πτέρυγα της Αλ Κάιντα στην Συρία. Η Συρία δεν είναι μια σημαντική πετρελαιοπαραγωγός χώρα και δεν έχει εξάγει πετρέλαιο από τα τέλη του 2011 που τέθηκαν σε ισχύ οι διεθνείς κυρώσεις για να ενισχυθεί η άσκηση πιέσεων στον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ. Πριν από την επιβολή των κυρώσεων αυτών, η Συρία εξήγαγε 370.000 βαρέλια ημερησίως, κυρίως στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ - http://www.freepen.gr/