Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ''ΒΗΜΑ'' - ΠΛΗΡΩΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...


Παλαιότερα, επί εποχής παντοδυναμίας του συγκροτήματος Λαμπράκη, που κατά κοινή πεποίθηση «ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις», οι ασχολούμενοι με την πολιτική διάβαζαν μετά μεγάλης προσοχής τα άρθρα των φυλλάδων του συγκροτήματος, για να κατανοήσουν τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις.

 Στην εποχή μας, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, αλλά η διαπλοκή παραμένει η ίδια κι απαράλλαχτη, γιατί το σύστημα δε μπορεί να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο.

 Το συγκρότημα –τώρα υπό τον Ψυχάρη- εξακολουθεί να κατέχει πρωτεύουσα θέση στη διαπλοκή και να σφραγίζει τις εξελίξεις. Δεν είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς όταν διαβάζει άρθρα σαν το παρακάτω, που εξευτελίζει τον «πλήρως υποταγμένο» φον Αντωνάκη και να υποπτεύεται ότι ο Ψυχάρης αλλάζει… σελίδα; «Φρούδες ελπίδες Δυστυχώς, η φωτογραφία τα λέει όλα: ο πρωθυπουργός στραμμένος σε στάση προσπάθειας, σχεδόν παράκλησης, ενώ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών με το κεφάλι να βλέπει χαμηλά, κοιτά όχι το συνομιλητή του, αλλά το τραπέζι, με το σκεπτικισμό, ουσιαστικά τη δυσαρέσκειά του για τη συζήτηση που έχει ανοίξει, να καθίσταται εμφανής. 

Αν εκείνοι που δημοσιοποίησαν αυτή τη συγκεκριμένη φωτογραφία από το χθεσινό τετ α τετ Σαμαρά Σόιμπλε στην Πορτογαλία το έκαναν για να δείξουν το πλήρες αδιέξοδο της κυβερνητικής προσέγγισης, το πέτυχαν απόλυτα. Οι Γερμανοί δεν πρόκειται να αλλάξουν στάση και δεν πρόκειται να επιτρέψουν ούτε τα ελάχιστα από εκείνα που ζητά η ελληνική πλευρά, όσα κι αν είναι τα παρακάλια κι όσα κι αν είναι τα “επιχειρήματα”. Γιατί δεν πρόκειται περί λογικής, αλλά περί κυριαρχίας. Κι αυτή είναι η ουσία… 

Η χώρα έχει πλήρως υποταχθεί στο Βερολίνο, το οποίο δεν εννοεί να κάνει βήμα πίσω. Αν θέλει να πετύχει λοιπόν κάτι, οφείλει να το επιχειρήσει σοβαρά, συντεταγμένα, αποφασισμένα, με αίσθηση κυριαρχίας και αυτοπεποίθησης. Όχι παρακαλώντας και κλαψουρίζοντας. Όλα αυτά, είναι φρούδες ελπίδες. Απαιτείται άλλη προσέγγιση, πολύ πιο επιθετική. Με παρακάλια, δεν πρόκειται να της κάνουν… τη χάρη. Και στο Μαξίμου θα έπρεπε να το γνωρίζουν πια πολύ καλά, αφού επέλεξαν την πλήρη υποταγή…».

ΠΗΓΗ - http://www.xryshaygh.com/