Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ - Η ΡΩΣΙΑ ''ΚΟΙΤΑΕΙ'' ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΕ ΡΩΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - '' ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ''...


Η Ρωσία και τα ρωσικά ΜΜΕ για άλλη μια φορά, δείχνουν ότι είναι αποστασιοποιημένα από την αντιμετώπιση που έχουν τα δυτικά ΜΜΕ απέναντι στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή και αυτή την φορά η μεγάλη οικονομική εφημερίδα RBC ***( http://top.rbc.ru/politics/28/11/2013/891682.shtml ) φιλοξενεί συνέντευξητου εκπροσώπου του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη.

 Στην συνέντευξη ο βολευτής αναφέρει ότι “στην Ελλάδα συντελείται μία συνταγματική εκτροπή με την εγκαθίδρυση της χούντας Βενιζέλου - Σαμαρά και την παράνομη κράτηση του Αρχηγού μας, του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, και του Βουλευτή Β’ Πειραιώς, Ιωάννη Λαγού¨και καλεί την κυβέρνηση να «σταματήσει τις επανειλημμένες παραβιάσεις του συντάγματος και να απελευθερώσουν όλους τους πολιτικούς μας κρατουμένους». Η συνέντευξη στην εφημερίδα ενός ενός από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα ΜΜΕ της Ρωσίας (rbcnews.com) έχει τίτλο: 

«Οι Έλληνες εθνικιστές ζητούν την διάλυση του Κοινοβουλίου». Βέβαια, στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες, και ειδικά μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση των πρωτοκλασάτων στελεχών της, και του Ν.Μιχαλολιάκου, υπήρξαν αρκετές κινήσεις συμπαράστασης, ενώ μην ξεχνάμε την επιστολή Ντούκιν αλλά και τον χαρακτηρισμό ως “ριζοσπαστών” των φυλακισμένων βουλευτών από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας που από την αρχή κράτησε αποστάσεις.

 Όσον αφορά την διαδικτυακή υποστήριξη, μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην Ρωσία, εκεί υπάρχει θύελλα συμπαράστασης στο κόμμα. Η εδημερίδα χαρακτηρίζει τον Η.Κασιδιάρη «Έναν από τους πιο δημοφιλείς υποψηφίους για τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων». Ο συντάκτης του κειμένου ξεκινάει, την συνέντευξη αναφέροντας ότι «δεν αποκλείεται να διαλυθεί το Κοινοβούλιο στην Ελλάδα, σύντομα, όπως δηλώνει στην РБК ένας από τους ηγέτες του εθνικιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης.

 Σύμφωνα με τον ίδιον, το Σάββατο θα γίνει διαδήλωση σε ένδειξη υποστήριξης του κόμματός του, και το σύνθημα θα είναι να παραιτηθεί η κυβέρνηση». Σε άλλο σημείο, αφού γράφει ότι «η ΧΑ είναι από τις σημαντικότερες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα», αναφέρει ότι «στο κόμμα σήμερα εξετάζεται εντατικά το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το κοινοβούλιο οι βουλευτές του κόμματος. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει Συνταγματικό ζήτημα, αφού δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι μπορεί να γίνει εφόσον υπάρξει μια τέτοια μαζική έξοδος βουλευτών. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Σαν αποτέλεσμα των εκλογών, δήλωσε ο Κασιδιάρης, η ΧΑ θα λάβει το «χρυσό χρίσμα», αφού χωρίς τη συμμετοχή των εθνικιστών δεν μπορεί να σχηματιστεί καμία συμμαχία».

 «Το σημερινό Κοινοβούλιο πρέπει έτσι κι αλλιώς να τελειώνει. Είναι ώρα, επίσης, να βάλουμε φρένο στις παραβιάσεις του Συντάγματος και να απελευθερώσουμε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους», αναφέρει στην συνέντευξη ο Η.Κασιδιάρης. Και συνεχίζει η ρωσική εφημερίδα: «Πέντε πρωτοκλασάτα στελέχη της ΧΑ είναι φυλακή, μεταξύ αυτών και ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Συνελήφθησαν, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του αριστερού ραπ τραγουδιστή, Παύλου Φύσσα. Ωστόσο, η συμπάθεια της κοινής γνώμης επανήλθε προς την ΧΑ, όταν δολοφονήθηκαν μέλη της μπροστά από τα γραφεία της, σε περιοχή κοντά στην Αθήνα».

 Και καταλήγει το δημοσίευμα: «Ο αρχηγός της ΧΑ δεν αποκλείει να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη (σ.σ.: Το κόμμα έχει σαφή θέση υπερ της παραμονής στο ευρώ πλην αν ο λαός αποφασίσει διαφορετικά), δεδομένου ότι εάν γίνει δημοψήφισμα -εφόσον το προτείνει η ΧΑ, στην περίπτωση επιτυχίας της στις επόμενες εκλογές- η πλειοψηφία των Ελλήνων θα ψηφίσει υπέρ. «Οι συνέπειες της σημερινής κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, μπορεί να αποβούν μοιραίες για την Ευρώπη», λέει ο Κασιδιάρης, και προσθέτει ότι «η ΕΕ σήμερα, απλά δεν καταλαβαίνει την πολιτική μας πραγματικότητα».

ΠΗΓΗ - http://networkedblogs.com