Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΟ F-16 ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΞΩ... ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ Μ@ΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...


Καθήλωσε τους χιλιάδες Πολωνούς αλλά και τους λάτρεις της αεροπορικής ιδέας που βρέθηκαν στο Radom International Airshow η επίδειξη του ελληνικού F-16 η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αεροπορική βάση, με τους Έλληνες Ιπταμένους και Τεχνικούς να αποσπούν το χειροκρότημα των θεατών, οι οποίοι κυριολεκτικά αποθέωσαν την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" (F-16 Demo Team) της Πολεμικής Αεροπορίας!

 Η επίδειξη του ελληνικού αεροσκάφους με χειριστή τον Σμηναγό (Ι) Γιώργο Ανδρουλάκη ξεκίνησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και προσέφερε 12 λεπτά δυνατής αεροπορικής αδρεναλίνης, ανεβάζοντας και τους θεατές οι οποίοι μέχρι εκείνη την ώρα είχαν δεν μόνο τις διελεύσεις αεροσκαφών της Πολωνικής Αεροπορίας, πτήσεις ελικοπτέρων και την επίδειξη του ελβετικού ακροβατικού σμήνους Patruille Suisse με τα F-5E. O Σμηναγός (Ι) γ. Ανδρουλάκης, τροχοδρoμεί μπροστά από το κοινό. 

O Σμηναγός (Ι) γ. Ανδρουλάκης, αφού τροχοδρόμησε μπροστά από το κοινό, τους επισήμους αλλά και τους φωτορεπόρτερ, απογειώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμα της επίδειξης, ενώ οι περισσότεροι ελιγμοί γίνονταν δεκτή με επιφωνήματα θαυμασμού από τους θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως από νωρίς το πρωί, η ελληνική αποστολή έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό, ενώ μεγάλη επισκεψιμότητα παρουσιάζει και το κιόσκι του Demo Team καθώς όλοι θέλουν να φωτογραφηθούν με τους Έλληνες Ιπταμένους και τους Τεχνικούς, αλλά και να αγοράσουν αναμνηστικά. Τα μέλη της Ομάδας, τα οποία συγκροτούν την αποστολή στην Πολωνία είναι τα εξής: 

Προσωπικό Υποστήριξης -Σμηναγός (Ι)
 Νικόλαος Δανιάς ο οποίος είναι Αφηγητής (Narrator) της Ομάδας.
 -Σμηναγός (Ι) Χαρίλαος Νίκου είναι Αξιωματικός Ασφάλειας Πτήσεων & Εδάφους (Safety Observer) της Ομάδας.
 -Ανθυποσμηναγός (Ι) Δημήτριος Τζάλλας είναι Υπεύθυνος Βιντεοσκόπησης (Film Crew) της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16. 

Παράλληλα, την ελληνική αποστολή συνοδεύει και ο Μοίραρχος της 343 Μοίρας αντισμήναρχος
 (Ι) ΜΙχάλης Τσικαλάκης. Τεχνικό προσωπικό 
-Αρχισμηνίας (ΤΜΑ) Καλούδης Χριστόδουλος είναι Τεχνικός Εδάφους (Crew Chief) της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16. -Αρχισμηνίας (ΤΜΑ) Γραμμουστιάνος Γεώργιος είναι Τεχνικός Εδάφους (Crew Chief) της Ομάδας. -Αρχισμηνίας (ΤΟΠ) Παπαλάμπρος Δημήτριος είναι Τεχνικός Οπλισμού (Weapons Specialist) της Ομάδας. -Επισμηνίας (ΤΜΑ) Κολάκης Γεώργιος Τεχνικός Εδάφους (Crew Chief) της Ομάδας.