Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΓΥΣΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΗΠΑ...! ΠΡΟΣΕΞΤΕ... ΟΦ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΦ... ΚΑΙ ΟΦΣΚΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΦΣΚΙ...!


Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ενέκρινε τον κατάλογο με τους 25 νέους πρέβεις της χώρας που πρότεινε το υπουργείοΕξωτερικών και απομένει η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών για την τοποθέτησή τους, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

 Ο εν λόγω κατάλογος περιλαμβάνει αλλαγές των πρέσβεων της ΠΓΔΜ σε Αθήνα και Ουάσιγκτον. Ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της ΠΓΔΜ στην Αθήνα Σάσο Στέφκοφ αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Ντάρκο Ανγκέλοφ, πρέσβη της ΠΓΔΜ στη Βουδαπέστη. Επίσης, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ζητήματα ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, Βάσκο Ναουμόφσκι αναμένεται να τοποθετηθεί πρέσβης στην Ουάσιγκτον, αντικαθιστώντας τον Ζόραν Γιόλεφσκι.

 Για την ώρα, δεν διευκρινίζεται εάν ο κ. Ναουμόφσκι θα αναλάβει παράλληλα και εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, αντικαθιστώντας τον κ. Γιόλεφσκι. 

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου των Σκοπίων, στον κατάλογο νέων πρέσβεων που ενέκρινε ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ περιλαμβάνεται η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι ως πρέσβη στην Κροατία, ενώ ο πρέσβης της ΠΓΔΜ στη Χάγη και πρώην εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας Νίκολα Ντιμιτρόφ θα τοποθετηθεί πρέσβης στη Μόσχα.