ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ RASS ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙ - '' ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΡΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ''... 2/10/2014


Η Rass είναι μία ανυπόλυπτη δημοσκοπική εταιρεία που έχει γίνει περίγελος στην αγορά με το σύνθημα – ανέκδοτο «Rass - Rass - Αντώνης Σαμαrass».

 Σταθερά η εν λόγω δημοσκοπική εταιρεία παρουσίαζε εξωφρενικά ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ παράλληλα φρόντιζε να κόβει στο μισό ή ακόμα και στο ένα τρίτο τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. 

Θυμίζουμε ενδεικτικά ότι λίγο πριν τις ευρωεκλογές, η RASS, έδειχνε επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και την Χρυσή Αυγή στο 6,1%! Τελικώς, όπως όλοι γνωρίζουν, η Νέα Δημοκρατία έχασε πανηγυρικά τις εκλογές, ενώ η Χρυσή Αυγή πήρε σχεδόν 10%. Μιλάμε, οπότε, για μία εταιρεία που έχει σαφείς αντεπιστημονικές αγκυλώσεις και δεσμεύσεις, που αλλοιώνουν κατά μονομερή τρόπο τα αποτελέσματα που εξάγει. 

 Την ευθύνη για αυτές τις καταγέλαστες δημοσκοπήσεις, που μονίμως διογκώνουν τη ΝΔ, είναι μία πασόκα. Ο λόγος για την Μαρία Καρακλιούμη, η οποία διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ του ΟΠΑ. Έχει συμμετάσχει στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ και είναι μέλος του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ - Ανδρέας Παπανδρέου. Η εν λόγω κυρία έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, όπου παραδέχεται δύο πολύ σημαντικά πράγματα. 

Πρώτον ότι η ΝΔ καταρρέει και ότι θα χάσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά και δεύτερον ότι η Χρυσή Αυγή παρά την πολεμική σύσσωμου του καθεστώτος θα είναι αδιαμφισβήτητα τρίτη πολιτική δύναμη. Σας παραθέτουμε, λοιπόν, την δήλωσή της: «Επτακομματική Βουλή με σαφή υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. θα έβγαζε η κάλπη, αν σήμερα είχαμε εκλογές.

 Τρίτη θα έκοβε το νήμα η Χρυσή Αυγή, ενώ τόσο το ΚΚΕ, το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κατάφερναν να περάσουν το κατώφλι του Κοινοβουλίου. Με δεδομένο ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο τη σύνθεση της Βουλής καθορίζει εν πολλοίς το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα διαβούν το κατώφλι της, είναι δύσκολο να επιχειρηθεί ο προσδιορισμός των εδρών των κομμάτων. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτος θα επωφεληθεί του προνομίου των 50 εδρών και με βάση το σημερινό δημοσκοπικό ποσοστό του θα βρίσκεται κοντά στις 140 έδρες.»

ΠΗΓΗ - http://www.xryshaygh.com/