Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ - ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΟ ΤΟΥ... 2/10/2014


Νέες εστίες φωτιάς στο ΠΑΣΟΚ προξενούν οι δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό του Κώστα Σκανδαλίδη, σύμφωνα με τις οποίες τίθεται θέμα ηγεσίας στο κόμμα, καθώς τονίζει ότι πρέπει να διεξαχθεί συνέδριο πριν τις εκλογές για να εκτιμηθεί η έως τώρα πορεία του ΠΑΣΟΚ. 

Συγκεκριμένα ο Σκανδαλίδης τόνισε ότι «ο ηγέτης κρίνεται κάθε μέρα», προσθέτοντας ότι «κάποια στιγμή μπορεί να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του Κινήματος». 

Ταυτόχρονα, ζήτησε την διεξαγωγή συνεδρίου προκειμένου να τεθούν επί τάπητος «τα πολιτικά θέματα, να ειπωθούν οι απόψεις, να δημιουργηθούν πλειοψηφίες και μειοψηφίες ξανά στο ΠΑΣΟΚ και όχι κραυγές και κράχτες ή φωνασκίες και κλακαδόροι από τη μια ή από την άλλη πλευρά, σαν να είμαστε στο 1996 ή στο 2007, ενώ κοντεύουμε να φτάσουμε στο 2020 και καταστρέψαμε το ΠΑΣΟΚ με αυτή την πόλωση». 

Δεν απέκλεισε, μάλιστα, για μια ακόμη φορά, το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όχι μόνο κράτησε αποστάσεις από τους χειρισμούς του Σαμαρά στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά τους κατέκρινε ανοιχτά. 

Μέσα σ΄όλα αυτά ενδιαφέρον έχει η στάση του ιδίου του Βενιζέλου, ο οποίος δείχνει προβληματισμένος και παραζαλισμένος. Όταν τόσες ημέρες τώρα βλέπει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα η όλη παραφιλολογία περί πρόωρων εκλογών, φοβάται ότι αυτός που τον αποκαλούσε «εταίρο πλήρους ευθύνης» (δηλαδή ο Σαμαράς) θα «τον αδειάσει» εντελώς και θα προχωρήσει μονομερώς στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αιφνιδιάζοντάς τον. 

Γι αυτό άλλωστε και ο ίδιος γλείφοντας εκεί που πριν έφτυνε όχι μόνο δεν λέει τίποτα σκληρό για τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα τελευταία, αλλά μίλησε ευθέως για μελλοντική κυβέρνηση «με προοδευτικό πρόσημο», διεκδικώντας την πατρότητα της ιδέας. Όπως ήταν αναμενόμενο δέχθηκε το ανάλογο «φτύσιμο» από τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου διευκρίνιζαν ότι κυβέρνηση με Βενιζέλο δεν υπάρχει περίπτωση να σχηματίσει από κοινού ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει «το μπαλάκι» προς την μεριά του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι αν διωχθεί ο (κατά Πάγκαλο) «Ντούτσε» τότε όλα τα δεδομένα συνεργασίας είναι ανοιχτά. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται στον ορίζοντα μια τάση αποπομπής του νυν αρχικαρεκλάρχη του ΠΑΣΟΚ από την ηγεσία του.

 Εφόσον αυτός είναι «το πρόβλημα», για την συνέχιση της διατήρησης στην εξουσία στη νέα μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματισθεί, οι άλλοι εξουσιολάγνοι πασόκοι θα τον διώξουν κλωτσηδόν από την καρέκλα του. Ο αλαζόνας και υπερφίαλος ηγετίσκος το γνωρίζει αυτό, το αισθάνεται καθημερινά γύρω του, ξέρει πως έχει ημερομηνία λήξης μετά το πέρας των ερχόμενων εκλογών και προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερήσει το μοιραίο. 

Ακριβώς, όμως, αυτός ο απίστευτα εξουσιαστικός χαρακτήρας που διαθέτει είναι που μπορεί να τον οδηγήσει σε άρνηση παραίτησης μετά και το νέο εκλογικό κάζο, με τους υπόλοιπους (εναπομείναντες) πασόκους να πάνε μέχρι και σε διάσπαση αν δουν ότι αυτό τους βολεύει καλύτερα

ΠΗΓΗ - http://www.xryshaygh.com/