Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΕΥΑΝ - ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΙΑΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ... ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ...


Η τρίτη θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις πρόσφατες ευρωεκλογές πονοκεφαλιάζει τους διαφόρους φορείς του «συνταγματικού τόξου», καθώς βλέπουν ότι η ασφυξία γύρω τους μεγαλώνει.

 Το ιστολόγιο Newsbomb, αναφερόμενο στην τοποθέτηση Αβραμόπουλου για συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και υπό τον τίτλο «Μεγάλος Συνασπισμός και στο βάθος… εκλογές», λέει μεταξύ άλλων και τα εξής: 

Κινούμενη άμμος το πολιτικό σκηνικό – Οι διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, καθώς και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται» συνήθιζε να λέει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής κι όπως όλα δείχνουν στο πολιτικό παρασκήνιο – τις τελευταίες ημέρες – γίνονται πολλά πράγματα που δεν λέγονται εύκολα. 

Ή τουλάχιστον δεν ανακοινώνονται απότομα. Το πολιτικό σκηνικό είναι ιδιαιτέρως ρευστό και αναμένεται να γίνει ακόμα πιο ρευστό αφού η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει μια σειρά από επώδυνα μέτρα, ενώ δεν φαίνεται να πετυχαίνει κάποια αξιόλογη διαπραγμάτευση στο κούρεμα χρέους. 

Το εκρηκτικό αυτό μείγμα έχει δημιουργήσει συνθήκες πολιτικού αδιεξόδου στους δύο κυβερνητικούς ετέρους που αναζητούν τρόπους προκειμένου να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα και η ομαλή μετάβαση της χώρας στις αγορές. Στο πλαίσιο αυτό αρκετά γαλάζια στελέχη, «βλέποντας μακριά στο μέλλον», προσπαθούν να… ρίξουν την πόλωση με τις δυνάμεις της αριστεράς στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης.

 Πρώτος από όλους έβαλε τον λίθο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο με την οποία δεν αποκλείει ένα μεγάλο συνασπισμό μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Προς ενίσχυση της άποψης του υπουργού Άμυνας έσπευσαν αρκετά στελέχη της ΝΔ με πρώτη τη Φωτεινή Πιπιλή και το Θεόδωρο Καράογλου να συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 Τη σφραγίδα του Μεγάρου Μαξίμου στη συζήτηση ήρθε να βάλει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε ορθάνοιχτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας και με δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει ενιαία, συνεπή φωνή. «Έτσι όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δεν μπορεί να γίνει τίποτα» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, θέλοντας να ρίξει τους τόνους και να τοποθετήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε μελλοντικό χρόνο.

 Η τοποθέτηση ουσιαστικά του Δημήτρη Αβραμόπουλου, πως «εφόσον ο λαός δεν θα έδινε αυτοδυναμία σε ένα κόμμα, όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, κάτω από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης με κοινό παρανομαστή το συμφέρον της Ελλάδας» έρχεται να προλάβει τις εξελίξεις καθώς ο έμπειρος πολιτικός δείχνει να διαβάζει τις μελλοντικές εξελίξεις. 

Στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν άλλωστε, πως σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα με υψηλά ποσοστά, ο μεγάλος συνασπισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αναπόφευκτος προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα, ανεξαρτήτως από το ποιο κόμμα θα κόψει τελικά πρώτο το νήμα. Άπαντες γνωρίζουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αν οι διερευνητικές εντολές φύγουν από τα δύο πρώτα κόμματα». 

«Το ζουμί» στο παραπάνω κείμενο είναι η ουσιαστική παραδοχή ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όχι μόνο θα είναι τρίτο Κόμμα, αλλά θα έχει και υψηλά ποσοστά. Κάτι το οποίο θα υποχρεώσει εκ των πραγμάτων την ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσουν για να μην δοθεί η διερευνητική εντολή στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. 

Και μόνο το γεγονός ότι η «εγκληματική οργάνωση» υπάρχει περίπτωση να λάβει την συγκεκριμένη εντολή λούζει με κρύο ιδρώτα τους κάθε λογής υπεύθυνους του καθεστώτος. Μια ακόμη πιο ενισχυμένη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στις εκλογές που θα έρθουν θα αποδομήσει διπλά τον ανήθικο και παράνομο πόλεμο της νυν κυβέρνησης. Με φυλακισμένους τον Αρχηγό και μια πλειάδα Βουλευτών σκεφτείτε την εικόνα αυτή, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει, βάσει πρωτοκόλλου, να δεχθεί τον επικεφαλή του τρίτου Κόμματος, από την στιγμή που τα δύο πρώτα κόμματα δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την διερευνητική εντολή που δόθηκε σ΄αυτά. 

Μια τέτοια εικόνα θα αποτελούσε ένα ηχηρό χαστούκι στα μούτρα όλων των ψευτοδημοκρατών, οι οποίοι ενοχοποιούν μη αρεστές σε αυτούς ιδέες και πολιτικούς φορείς. Ταυτόχρονα, θα ήταν και μια ανοιχτή παραδοχή ότι απέτυχε πλήρως η ανέντιμη στοχοποίηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με μεθόδους που αποτελούν ντροπή για τον νομικό μας πολιτισμό και προσβάλλουν κάθε έννοια ελευθερίας, πλουραλισμού και ισονομίας. 

Ακόμη κι αν η διερευνητική εντολή σταματούσε στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν προχωρούσε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όπως σαφέστατα ορίζεται από τους νόμους, θα αποδεικνυόταν η επιλεκτική δομή του «συνταγματικού τόξου», το οποίο θα εξευτελιζόταν πλήρως. 

Η συγκυβέρνηση, όμως, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επόμενες εκλογές θα σημάνει και την αρχή του τέλους για τους αντιδημοκρατικούς στην ουσία συγκεκριμένους κομματικούς φορείς, αφού θα απογυμνωθούν από κάθε αυτοτελή πολιτική ιδιότητα και θα αποκαλυφθεί ο αληθινός τους ρόλος. Θα συνεργαστούν «για τον φόβο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» και θα συναποφασίζουν από κοινού για την συνέχιση του μνημονίου και της αντεθνικής πολιτικής του στην Χώρα.

ΠΗΓΗ - http://soknew.blogspot.gr/