ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ...


Οι Ταλιμπάν εκτόξευσαν οκτώ ρουκέτες σε μια αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ που βρίσκεται σε ένα από τα κύρια αεροδρόμια του ανατολικού Αφγανιστάν το Σάββατο το βράδυ, ανέφεραν επαρχιακές αρχές. Ο Χατζί Μοχάμεντ Σεντιγκ κυβερνήτης της επαρχίας Νανγκαρχάρ είπε ότι μια ή δύο από τις ρουκέτες έπεσαν κοντά στην αμερικανική διοίκηση του στρατιωτικού αεροδρομίου.

 Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν αναφέροντας ότι εκτόξευσαν οκτώ ρουκέτες στο εσωτερικό του αεροδρομίου. Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές σε κτίρια στη βάση που βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Τζαλαλαμπάντ, αλλά η επίθεση έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράτσι του Πακιστάν, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους. 

 Την ευθύνη για την επίθεση στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Πακιστάν ανέλαβαν οι πακιστανοί Ταλιμπάν που είναι συγγενική οργάνωση με τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν καθώς μοιράζονται την ίδια ιδεολογία που έχει στόχο τη τζιχάντ αλλά λειτουργούν ως ξεχωριστές οντότητες. Σε μια άλλη επίθεση στην ίδια επαρχία Νανγκαρχάρ το Σάββατο, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ένας αξιωματούχος της αστυνομίας σκοτώθηκαν όταν μια βόμβα εξερράγη κοντά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη Τζαλαλαμπάντ.

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/