Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ρ.Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ''Η Ε.Ε ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΕΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ''...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΑΛΛΙΩΣ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ;;;


Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Λιόν της Γαλλίας. Εν όψει των προεδρικών εκλογών της 10ης Αυγούστου στην Τουρκία, ο Ερντογάν πραγματοποιεί προεκλογικές συγκεντρώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

 «Η ισχυρή οικονομία της ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία. Η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία γιατί έχει νέο και δυναμικό πληθυσμό. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που μπορεί να περιμένει για πάντα» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. «Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε δεκάδες χιλιάδες Τούρκους στη Λιόν. Δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματός του στα τέλη του μήνα. Ζήτησε επίσης από τους Τούρκους που ζουν στη Γαλλία να συμμετάσχουν στις εκλογές» μετέδωσε ο απεσταλμένος του euronews. 

 Από την άλλη, πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καρνό κατά της επίσκεψης Ερντογάν στην Γαλλία. Οι διοργανωτές της κινητοποίησης ανήκουν κυρίως σε μειονοτικούς πληθυσμούς της Τουρκίας. «Θα ήθελα να ζω σε μια ελεύθερη χώρα, σε μια ελεύθερη Τουρκία. 

Σε μια χώρα που υπάρχει δημοκρατία, σοσιαλισμός και όλοι οι πολίτες είναι ίσοι» δήλωσε Γαλλίδα μαθήτρια, τουρκικής καταγωγής, που είχε συλληφθεί στην Τουρκία, επειδή συμμετείχε στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Η επίσκεψη Ερντογάν στη Γαλλία γίνεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί, μετά το νομοσχέδιο Σαρκοζί για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/