Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ DEB ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ...


ΠΡΟΣ:

 ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 
ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 

ΘΕΜΑ: «Τουρκική επέλαση εις βάρος της μειονότητας η κάθοδος του DEB στις Ευρωεκλογές» 

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό κόμμα DEB, που τους τελευταίους μήνες «οργώνει» τη Θράκη προς άγραν ψήφων, δηλώνει ότι η συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές αποτελεί «ευκαιρία να λυθούν τα επί δεκαετίες άλυτα προβλήματα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας». Τονίζει, επίσης, ότι με αυτό τον τρόπο «θα δηλώσει ένα παρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πατρίδα μας την Ελλάδα, της οποίας είμαστε πολίτες».

 Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει στο προσκήνιο το «μειονοτικό ζήτημα», το DEB απευθύνεται κυρίως στην κλειστή κοινωνία της μειονότητας των ορεινών περιοχών. Πίσω από την προπαγάνδα για την κάλυψη των αναγκών της μειονότητας και την εναρμόνισή της με την τουρκική πολιτική επιδιώκεται η γνωστή τακτική της καταπάτησης των θρησκευτικών και μειονοτικών δικαιωμάτων. Προφανώς το DEB ελπίζει επιστροφή στα «πέτρινα χρόνια» της Θράκης, όταν πρωταγωνιστούσε το κόμμα του Αχμέτ Σαδίκ.

 Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 Ποια στάση θα τηρήσει το επίσημο ελληνικό κράτος για τα παραπάνω δρώμενα στη Θράκη; Έχει διεθνοποιήσει το πρόβλημα αυτό στα fora, στα οποία συμμετέχει η χώρα μας και αν όχι, γιατί; Θα αντιδράσει στην γνωστή τακτική πόλωσης και διχασμού από το τουρκικό κόμμα;

 Αθήνα, 07/05/2014
 Οι ερωτώντες Βουλευτές
 Ηλίας Παναγιώταρος 
Βουλευτής Β’ Αθηνών 
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Αντώνιος Γρέγος 
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
 ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ \

ΠΗΓΗ - http://www.xryshaygh.com/