Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ... ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΧΘΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ... ΠΡΟΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΑΣΚΗΣΗ... ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...!!!


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ GREEK NEWS FROM ELLHNAS GENNIESAI DEN GINESAI POTE...ΕΔΩ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ... Video από τις Βολές Κατευθυνομένων Βλημάτων στο ΠΒΚ την 6 Μαΐου 2014 οι βολές πραγματοποιήθηκαν στο θαλάσσιο χώρο του Πεδίου Βολής Κρήτης, από μονάδες επιφανείας του Στόλου, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως αυτού. 

Ο στόχος ήταν ένα παλαιό, παροπλισμένο, αποβατικό σκάφος του ΠΝ, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τα βλήματα επιφανείας-επιφανείας των μονάδων του Στόλου. Τις βολές αυτές, που ήταν ιδιαίτερης δυσκολίας και επικινδυνότητας (π.χ. βολή βλήματος από πυραυλάκτο και αντιμετώπισή της από τη φραγάτα – «στόχο» με επιτυχία) παρακολούθησαν επιβαίνοντες στη φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», τόσο ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, όσο και ο Αρχηγός Στόλου Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ. 

 Το πρόγραμμα των βολών των πλοίων του ΠΝ περιελάμβανε βολή κατευθυνόμενου βλήματος (Κ/Β) EXOCET MM-38 από το πυραυλάκατο ΤΠΚ «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» κατά στόχου επιφανείας, ενός Κ/Β ΝΑΤΟ SEA SPARROW (NSSM) από τη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» κατά επερχόμενου βλήματος EXOCET MM-38, καθώς και τεσσάρων Κ/Β τύπου PENGUIN MK.2-MOD.3 από τις πυραυλακάτους «ΞΕΝΟΣ» και «ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ», από δύο βλήματα από κάθε σκάφος, κατά στόχου.




ΠΗΓΗ - http://www.stoxos.gr