Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ...


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

Κινεζικές μονάδες, άρματα μάχης, φορτηγά , τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβόλα του Στρατού της Κίνας, αποστέλλονται εσπευσμένα στα σύνορα με το Βιετνάμ , αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν από τους κατοίκους της περιοχής , στις 16 και 17 Μαΐου 2014 . Κινέζοι χρήστες του Διαδικτύου, δημοσίευσαν φωτογραφίες από την μαζική μετακίνηση των χερσαίων δυνάμεων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού ( PLA ) .

 Πολλές φωτογραφίες δείχνουν τα κινεζικά στρατεύματα με πλήρη πολεμικό εξοπλισμό, να αποστέλλονται στον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό Chuntszo, στα σύνορα με το Βιετνάμ . Ένα κινέζος πολίτης δήλωσε ότι, οι στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο τρένο με δρομολόγιο Chuntszo - Pingxiang , Pingxiang, δίπλα στα σύνορα με το Βιετνάμ . Υποστήριξε επίσης ότι ο συνοριακός σταθμός ελέγχου Huu Nghi , με το Βιετνάμ , είναι κλειστός .

 Μέχρι την Δευτέρα , 4.000 Κινέζοι απομακρύνθηκαν από το Βιετνάμ , μετά τις πρόσφατες αντι – κινεζικές διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση της ΛΔΚ έχει οργανώσει, τον επαναπατρισμό χιλιάδων κινέζων πολιτών που διαβιούν στο Βιετνάμ . 

Το ρωσικό πρακτορείο ITAR - TASS αναφέρει ότι «η Κίνα αναστέλλει την εφαρμογή των προγραμμάτων των διμερών σχέσεων με το Βιετνάμ», ενθαρρύνοντας παράλληλα τους πολίτες της «απέχουν προσωρινά από ταξίδια στην χώρα αυτή » .

 Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η πρόσφατη αναταραχή στο Βιετνάμ , είχε ως θύμα, τους Κινέζους πολίτες, υπονομεύοντας συγχρόνως και το έως τώρα θετικό πνεύμα των σινο –Βιετναμικών επαφών και συνεργασιών .

 «Η Κίνα θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση , λαμβάνοντας υπόψη της την χρήση περαιτέρω δράσης », δήλωσε ο Κινέζος αξιωματούχος Χονγκ Λέι .

ΠΗΓΗ - http://alertgr.blogspot.gr/