Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΣΤΗΝ ''ΠΛΑΤΗ'' ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ Γ.Ε.Σ - ΤΗΝ ''ΑΝΑΣΑ'' ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΧΗΓΟΥ Γ.Ε.Σ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ...


Την «ανάσα» του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ αισθάνονται οιστρατηγοί της Άγκυρας. Την ώρα που πραγματοποιούν αεροναυτική άσκηση στην «καρδιά» του Αιγαίου οι Τούρκοι, οΑρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς θα βρίσκεται σήμερα σε ακριτικές μονάδες και φυλάκια. 

Συγκεκριμένα θα επισκεφτεί ότι δύναμη του Στρατού υπάρχει στη Χίο, στη Σάμο, Αγαθονήσι, στα Ψαρά και στις Οινούσσες. Ο αρχηγός θέλει να έχει προσωπική αντίληψη της οχύρωσης των νησιών αυτών, προβλήματα που τυχόν να αντιμετωπίζουν και να συνομιλήσει με το ένστολο προσωπικό.

 Δεν θα περιοριστεί βέβαια σε συζητήσεις με τους ανωτέρους αξιωματικούς αλλά θα μιλήσει ακόμα και με τους φαντάρους που υπηρετούν εκεί. Με στολή παραλλαγής και φορώντας άρβυλα θέλει να δείξει ότι ανώτατη ηγεσία και απλοί στρατιώτες είναι μία «γροθιά» απέναντι στην κοινή προσπάθεια που δεν είναι άλλη από το να παρέχουν την απαιτούμενη αμυντική θωράκιση της χώρας. Ο αντιστράτηγος με καμάρι φοράει το διακριτικό της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. 

 Και η κίνηση αυτή δεν γίνεται σε μία τυχαία χρονική στιγμή. Οι επισκέψεις στα ακριτικά φυλάκια από τον αρχηγό ΓΕΣ αποφασίστηκε να γίνει την ώρα που οι Τούρκοι θα πραγματοποιούν τη μεγάλη αεροναυτική τους άσκηση στην «καρδιά» του Αιγαίου. Έχει και το συμβολικό χαρακτήρα της πέρα από τον αντικειμενικό σκοπό. Η άσκηση των Τούρκων στην οποία συμμετέχουν περίπου 28-30 πολεμικά τους πλοία θα ολοκληρωθεί στις 27 του μηνός.

ΠΗΓΗ - http://alertgr.blogspot.gr/