Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΣΤΡΑΨΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: "ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ..."!!! ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ...


Το πράσινο φως γα την ίδρυση Συνδέσμου Μετόχων έδωσαν σε σύσκεψη στη Λευκωσία, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, παλαιοί και νέοι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου. 

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, έχει καταχωρηθεί αίτηση στο δικαστήριο για να απαγορευθεί, μέχρι τη διακρίβωση των ακριβών ποσοστών, η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του 18,1%. To Δικαστήριο Λευκωσίας, εξετάζει απο τις 10:30, την αίτηση της Εκκλησίας της Κύπρου. Οι αποκαλύψεις και το κατηγορώ του Αρχιεπισκόπου Σε σύντομη ομιλία του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ανέφερε ότι θα παλέψει για ανατροπή των δεδομένων. 

Κατηγόρησε το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, ο οποίος, όπως είπε, δεν τον έπεισε γιατί έπρεπε να υπάρξει τόσο μεγάλη μείωση στην αξία της μετοχής, αναλαμβάνοντας και ο ίδιος να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 Ενημέρωσε τον Πρόεδρο ο Αρχιεπίσκοπος Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι μετέφερε ήδη το μήνυμα στον Πρόεδρο της δημοκρατίας, καθώς χθες βράδυ μετέβη στο προεδρικό, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση και αξιοποίησε την ευκαιρία να έχει σύντομη συνομιλία επί τους θέματος με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας, είπε ο Μακαριότατος, συμφωνεί μαζί μας και δεν επιθυμεί να μηδενιστεί η μετοχή των παλαιών μετόχων. 

Συμμερίζεται, είπε, ότι πρόκειται για κατάφωρη αδικία. Αναφορικά με την προγραμματισμένη για τις 10 Σεπτεμβρίου Γενική Συνέλευση ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δήλωσε ότι δε μπορεί να γίνει συνέλευση μόνο με τους νέους μετόχους, καθώς θα πρόκειται για κοροϊδία. Ο Αρχιεπίσκοπος διαμήνυσε ότι η υπομονή έχει τα όρια της και όσο ο λαός σιωπά, όλα είναι καλά, αλλά αν σηκωθεί πάνω, διερωτήθηκε ποιος θα τον αντιμετωπίσει. 

Μία σπίθα να πεταχτεί, θα πάρει φωτιά και ποιος θα τη σβήσει δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Μακαριότατος προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να φτάσουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και υπέδειξε την ανάγκη για συναίνεση. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς όλους να προσγειωθούν, να δουν το συμφέρον του τόπου και να συνεργαστούν. 

 Ζητούν την απομάκρυνση του Διοικητή Κατά τη σύσκεψη, μέτοχοι ζήτησαν όπως φύγει άμεσα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, διότι, όπως ανέφεραν, «είναι επικίνδυνος» και ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο να το μεταφέρει αυτό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης, εκ των συντονιστών της άτυπης συνέλευσης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι σήμερα κατατέθηκε αίτημα στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος, το οποίο ν' απαγορεύει τη συμμετοχή της διαχειρίστριας της Λαικής Τράπεζας, Αντρης Αντωνιάδου, που διαθέτει το 18% στην επικείμενη γενική συνέλευση στις 10 Σεπτεμβρίου. 

Όπως διευκρίνισε ο Κύπρος Χρυσοστομίδης με το συγκεκριμένο αίτημα δεν ζητείται αναβολή της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης. Ο δικηγόρος Κρίς Τριανταφυλίδης τόνισε ότι είναι δύσκολο να εκδοθεί διάταγμα για αναστολή της προγραμματισμένης συνέλευσης, αλλά ίσως επιτευχθεί η έκδοση διατάγματος για αναστολή του δικαιώματος ψήφου της διαχειρίστριας της Λαϊκής, που είναι το ζητούμενο.

 Κατά τη διάρκεια της άτυπης συνέλευσης πολλοί παρευρισκόμενοι ζήτησαν το λόγο και σε έντονο ύφος ξέσπασαν απαιτώντας τα χρήματα που με δόλιο τρόπο, όπως είπαν, τους απέσπασαν κάποιοι χωρίς να υπολογίζουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

ΠΗΓΗ - http://www.stoxos.gr