Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ Η.Π.Α ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ - ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΕΡΙΞΕ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ROBERT YORK... 2/10/2014


Βόμβα μεγατόνων έριξε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Robert York. Με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι η χώρα του ετοιμάζεται για ένα πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας συνδέοντας το θέμα αυτό με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

 Μία κρίση την οποία προκάλεσε η Ουάσιγκτον και η ηγετική τάξη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Με ομιλία του στην αμερικανική επιτροπή διεθνών σχέσεων και σύμφωνα με αυτά που μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Interfax, Ria – Novosti, o Robert York δήλωσε ότι «η Ρωσία και η Κίνα ενισχύουν τις θέσεις τους στις κοντινές, ως προς τα σύνορα τους περιοχές» και αυτό σημαίνει κατά τον αμερικανό αξιωματούχο ότι θίγονται τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες αυτό ακριβώς δεν επιδιώκουν με τις κοντινές σε αυτήν περιοχές. Τους ενόχλησε κανείς; Πιστεύουν οι αμερικάνοι ότι, επειδή είναι υπερδύναμης, μπορούν να συμπεριφέρονται και να δηλώνουν ότι θέλουν;\ Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι «Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, η πιθανότητα πολεμικής απάντησης, σε κάθε ενέργεια εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. 

Στα αμέσως επόμενα χρόνια πρέπει να καθορίσουμε ποιες περιοχές του πλανήτη εξετάζουν η Ρωσία και η Κίνα, ως περιοχές ζωτικού τους συμφέροντος». Σε ερώτηση εάν είναι δυνατόν λόγω των εδαφικών διεκδικήσεων να ξεσπάσει ένας πόλεμος, ένας Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, δήλωσε ότι « δεν ανησυχώ για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως να σημειωθεί ότι η πίεση στο εγγύς εξωτερικό… θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσφαλμένο υπολογισμό ή ατυχήματα». Με αυτές τις δηλώσεις τι θέλει να μας πει ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ; Ότι ένας εσφαλμένος υπολογισμός ή ατύχημα θα οδηγήσει σε σύρραξη τις τρεις υπερδυνάμεις και επομένως ο κίνδυνος για έναν Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι υπαρκτός. 

 Συγχρόνως ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας στέλνει και ένα μήνυμα προς τον Μπάρακ Ομπάμα, διότι με τις θέσεις που λαμβάνει για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ουσιαστικά έχει απομονωθεί από την Ουάσιγκτον. Τώρα γιατί δεν τον οδηγούν σε παραίτηση αφού τους δημιουργεί προβλήματα και ουσιαστικά τύποις κατέχει το αξίωμα αυτό είναι θέμα καθαρά του Προέδρου των ΗΠΑ. «Είναι απαραίτητη η χρήση διπλωματικών μέσων στις σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα» και απαιτείται να γίνουν κάποιες κινήσεις ώστε «Μόσχα και Πεκίνο να νιώθουν ήσυχα», επισήμανε προφανώς αφήνοντας να εννοηθεί πώς η Ρωσία και η Κίνα δεν είναι ούτε Ιράκ, ούτε Συρία.

 «Παίζουμε με τη φωτιά φάνηκε» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αναφερόμενος στο ότι το ΝΑΤΟ ενίσχυσε τις δυνάμεις του στις χώρες της Βαλτικής και στη Μαύρη Θάλασσα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Ωραία είναι τα γεωπολιτικά παιγνίδια τους αλλά οι λαοί δεν τους φταίνε σε τίποτα. 

Αυτές οι υπερδυνάμεις ανάβουν φωτιές σε όλο τον κόσμο υφηλίου, προκειμένου να βελτιώσουν τα ζωτικά τους συμφέροντα. Αιματοκυλώντας τους λαούς αυτών των περιοχών δημιουργούν στρατιές προσφύγων, τους οποίου μας επιβάλουν πιεστικά να τους φιλοξενούμε.

ΠΗΓΗ - http://www.hellas-now.com/