Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ''ΦΟΝΤΟ'' ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ... 2/10/2014


Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα η οποία εκφράζεται με κάθε μέσο και… κάθε αφορμή. Αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» των τουρκικών μέσων ενημέρωσης βρέθηκαν τα ευρήματα της αρχαιολογικής ανασκαφής στην Αμφίπολη. 

 Σε ένα άρθρο που φέρει τον τίτλο: «Η Αμφίπολη εκδικείται τους Έλληνες πατριώτες που περίμεναν να βρουν τον Μ. Αλέξανδρο» η εφημερίδα Χουριέτ εξαπολύει επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και κατά των Έλλήνων. Η εφημερίδα προχωρά σε μια περίεργη καταγραφή του θυμικού του μέσου Έλληνα, έτσι όπως αυτό αναπτερώνεται μέσω των ευρημάτων της Αμφίπολης.

 Στο… κάδρο βάζει και τον Αντώνη Σαμαρά καθώς λέει: «Όταν μια ζεστή ημέρα του Αυγούστου ο πρωθυπουργός, η σύζυγός του, μια σειρά από αξιωματούχους και πλήθος δημοσιογράφων έσπευσαν να φωτογραφηθούν μπροστά στις δύο σφίγγες, ελάχιστοι σκέφτηκαν πως η τρέχουσα πολιτική μπορεί να διαταράξει την μυστικιστική ιδιωτικότητα του αρχαίου μνημείου». 

 Ακολούθως επαναλαμβάνει τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαρας περί της μακεδονικής γης που συνεχίζει να εκπλήσσει και σημειώνει, «τα λόγια του είχαν σκοπό να αγγίξουν τις βαθιές χορδές της ελληνικής ψυχής και να δώσουν μια τόνωση στο ηθικό του λαού που άρχισε να το χάνει. Άλλωστε η δημοτικότητά του παραμένει ψηλά, καθώς είναι γνωστός για την πατριωτική του θέρμη. Κάπως έτσι θα μπορούσε, ίσως, να εντυπωσιάσει κάποιους ψηφοφόρους».

 Για να έρθει το προκλητικό κομμάτι του άρθρου να «δέσει» το συλλογισμό: «Ο μυστηριακός τύμβος της Αμφίπολης παίρνει την εκδίκησή του. Μετά την αποκάλυψη της μαγικής εισίδο, τις δύο σφίγγες και τις Καρυάτιδες, τίποτα άλλο δεν έχει βρεθεί που να σηματοδοτεί ένα στοιχείο για τη χρονολογία του τύμβου. Ούτε κεραμικά, ούτε μεταλλικά ευρήματα, ούτε οστά. Ήδη οι αρχαιολόγοι τσακώνονται μεταξύ τους για το αν ο τάφος είναι ελληνικός ή ρωμαϊκός.

 Και αν οι πρόθυμοι πατριώτες σπεύδουν να βαφτίσουν τον τάφο της Αμφίπολης στο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο για να το επιβεβαιώσουν ή να απογοητευτούν». Ο χρόνος στην αρχαιολογία πηγαίνει με χαμηλό τέμπο, δεν μπορεί να επισπευσθεί για να προλάβει τις πρόωρες εκλογές.

 Στο άρθρο αναφέρονται ακόμα τα εξής: «Για τους Έλληνες ο τύμβος ήταν κάτι παραπάνω από ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα. Έχοντας χτυπηθεί από την οικονομική κρίση και βλέπουν το μέλλον τους να είναι αβέβαιο, ο τύμβος έχει μετατραπεί σε μια ουτοπική γη που αναδεικνύει την μεγαλοσύνη του αρχαίου παρελθόντος τους, το οποίο ”παρήγαγε” ήρωες σαν τον Μέγα Αλέξανδρο. Είναι λογικό, λοιπόν, το ότι οι Έλληνες βρίσκονται σε μια ονειρική κατάσταση, αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας.

ΠΗΓΗ - http://polemiko-imerologio.gr/