Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΔΗΣΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - ΕΤΣΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ... 2/10/2014


Πόλεμο κατά των τζιχαντιστών αλλά με ανατροπή Άσαντ προαναγγέλει ο Ερντογάν Η ανατροπή του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς και η συριακή εδαφική ακεραιότητα, παραμένουν προτεραιότητες για την Τουρκία, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη. 

Η Τουρκία θα πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά θα επιμείνει στο στόχο της απομάκρυνσης του καθεστώτος Άσαντ από την εξουσία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία καλείται να ανάψει το «πράσινο φως» για στρατιωτική δράση κατά των τζιχαντιστών, έπειτα από σφοδρές πιέσεις της Δύσης.

 Εν τω μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν πως 20 Τούρκοι στρατιώτες από την φρουρά που φυλάει τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ αιχμαλωτίστηκαν από τους ισλαμιστές του ΙSIL στη συριακή επαρχία του Χαλεπίου. Το γεγονός βέβαια μπορεί να αποτελεί προβοκάτσια, ώστε να δοθεί η αφορμή στις τουρκικές ΕΔ να εισβάλλουν στην Συρία. Μπλέκει η Τουρκία: Αναγκαστικά στο μέτωπο κατά των ισλαμιστών Ανάμεσα στα αφεντικά της Δύσης και την αποφασισμένη Ρωσία…

 Στην Τουρκία νόμιζαν ότι θα την έβγαζαν καθαρή, όταν και εκπαίδευαν τους ισλαμιστές εντός συνόρων εκ μέρους της Δύσης, οι οποίοι τώρα χρησιμοποιούνται ως αφορμή για την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Μέση Ανατολή. Σε αυτό το πνεύμα ο Ερτογάν δήλωσε ότι «μια χερσαία επέμβαση θα μπορούσε να καταστεί απαραίτητη».

 Έτσι τώρα η Άγκυρα αναγκάζεται να συμμετέχει στην διεθνή συμμαχία κατά των ισλαμιστών, συμμαχώντας ουσιαστικά με τους Κούρδους. «Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει εκτός του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», τόνισε ο Ερντογάν. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως και η Τουρκία ακολουθεί εντολές και δεν αποφασίζει μόνη της για την τύχη της.

 Απλά όταν το επιτρέπουν οι συγκυρίες ελίσσεται ανάμεσα στα συμφέροντα, κάτι που δεν επιχειρεί η Ελλάδα. Ο «νέο-οθωμανισμός» εξατμίζεται και η Τουρκία μπαίνει στο «μαντρί», προκειμένου να εφαρμοστούν τα παγκοσμιοποιητικά σχέδια, εν αρχή (ακολουθεί συνέχεια) σε Συρία και Ιράκ, χώρες με τις οποίες συνορεύει η γείτονα. Όπως εξάλλου αναφέρεται, «η προσεκτική στάση της Τουρκίας έναντι του Ισλαμικού Κράτους είχε απογοητεύσει τις χώρες της Δύσης, όμως το πρόσφατο ταξίδι του Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ φαίνεται πως άλλαξε τα δεδομένα». 

 Η γειτονική χώρα αποτελεί στρατιωτικό τσιφλίκι της Δύσης, έχοντας στο έδαφος της εγκατεστημένους τους δυτικούς πυραύλους Patriot, που τοποθετήθηκαν εκεί για πιθανή κάθοδο της, αποφασισμένης για αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ, Ρωσίας προς υπεράσπιση των συμφερόντων της στην Μέση Ανατολή (βλ. Συρία), μιας και το τουρκικό έδαφος συνιστά ιδανικό πέρασμα για την «Αρκούδα». Επομένως, το πρόβλημα για την Τουρκία δεν έγκειται μόνο στο γεγονός ότι συνορεύει με Ιράκ και Συρία αλλά και με την εχθρική Αρμενία, το απρόβλεπτο Ιράν και την Γεωργία, όπου το μέτωπο του 2008 παραμένει ζεστό και οι παγκοσμιοποιητές της Δύσης δεν αποκλείεται να το ανοίξουν ξανά για να πληθύνουν οι εστίες εναντίον της Ρωσίας. 

 Άλλωστε στις Η.Π.Α. δεν το κρύβουν πως επιθυμούν στενότερη σχέση με την Γεωργία, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στην Μόσχα. Όλες οι προαναφερθείσες χώρες μπορούν κάλλιστα να λειτουργήσουν ως ορμητήρια της ρωσικής στρατιωτικής «μηχανής» προς την Μέση Ανατολή. Πέραν τούτου υπάρχουν τα Στενά του Βοσπόρου και το Αιγαίο που επιτρέπουν την διέλευση ναυτικών δυνάμεων από και προς την Μαύρη Θάλασσα (θυμηθείτε εδώ). Επομένως η Τουρκία είναι περικυκλωμένη από μπελάδες, κάτι που τείνει να την οδηγήσει στον όλεθρο. Για αυτό κανείς δεν πρέπει να μακαρίζει κανέναν και τίποτα, πριν δει το τέλος του, αν επικαλεστούμε τον Σόλωνα.

 Εδώ και ημέρες οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που πολιορκούν εδώ και ημέρες το Κομπανί είχαν έρθει με τρένο της Τουρκίας στα σύνορα και πέρασαν με την βοήθεια των Τούρκων στην Συρία και τώρα απειλούν με γενοκτονία τους Κούρδους της περιοχής. Τώρα δημοσιεύονται οι πρώτες φωτογραφίες αλλά και βίντεο από τουρκικό πέρασμα, στα σύνορα. Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη ότι η Τουρκία είναι κυριολεκτικά χορηγός απόλυτος υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

 Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα μιλώντας στην Βουλή της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν οι βάσεις της Τουρκίας από τις συμμαχικές δυνάμεις που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος. Και αυτό με την δικαιολογία ότι πρώτα θα πρέπει να πέσει ο Άσαντ και μετά να πολεμήσουν τις υπόλοιπες οργανώσεις. Και σημειώστε ότι η Τουρκία είναι και μέλος του ΝΑΤΟ. 

Η ουσία όμως είναι αλλού και την αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες ο στρατιωτικός διοικητής του PKΚ. Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο Al Monitor η Τουρκία κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος με το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του λαθρεμπορίου όπλων και καυσίμων. 

ΠΗΓΗ - lldiktyo.blogspot.gr/