Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΡΩΣΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ...


Τις κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας ότι στοχοθετούν τους εκπροσώπους του Τύπου στο ανατολικό τμήμα της χώρας τους, όπου τρεις Ρώσοι δημοσιογράφοι έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους, ενώ δύο ακόμη συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν, κατηγόρησε ο Ρώσος πρόεδρος.

 «Κατά την άποψή μου, διεξάγονται ενέργειες εξόντωσης με στόχο τους εκπροσώπους του Τύπου, τους Ρώσους και τους ξένους δημοσιογράφους», σημείωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του ενώπιον του ρωσικού διπλωματικού σώματος. «Ποιος φοβάται την αντικειμενική ενημέρωση; 

Προφανώς μόνον αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα», συνέχισε.«Είναι απολύτως απαράδεκτο να σκοτώνονται δημοσιογράφοι και το έχω υπενθυμίσει περισσότερες από μια φορά στον Ουκρανό πρόεδρο (Πέτρο Ποροσένκο)», σημείωσε, αξιώνοντας από το Κίεβο να ξεκινήσει μια «ενδελεχή έρευνα». Σημειώνεται ότι δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου Ren TV τραυματίστηκαν την Τρίτη (1/7) στην περιοχή του Λουχάνσκ, την επομένη του θανάτου ενός 68χρονου εικονολήπτη της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, ο οποίος έχασε τη ζωή του από πυρά στη γειτονική περιοχή του Ντονέτσκ. 

 Στις 17 Ιουνίου εξάλλου, δύο δημοσιογράφοι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης είχαν σκοτωθεί στην περιοχή του Λουχάνσκ, ενώ το δίκτυο στο οποίο εργάζονταν είχε επιρρίψει την ευθύνη για τον θάνατό τους σε βλήματα όλμου που εκτόξευσαν οι ουκρανικές δυνάμεις. Υπενθυμίζεται ότι ένας Ιταλός φωτοειδησεογράφος, όπως και ο Ρώσος βοηθός του, είχαν σκοτωθεί από βλήματα όλμου κοντά στο Σλαβιάνσκ στα τέλη Μαΐου.

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/