Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΑΡΘΡΟ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ - '' Η ΘΡΑΚΗ ΤΟ DEB ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ''...


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER  

Ύστερα από την αδιαμφισβήτητη εκλογική συντριβή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλαδή της δοτής μνημονιακής συγκυβέρνησης, άνοιξε ήδη η συζήτηση για την ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου από τον Ε. Βενιζέλο, με σκοπό την διάσωση του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου.

 Τα αστικά κόμματα στο σύνολό τους και ιδιαίτερα ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος θυμίζω είναι ο εμπνευστής του νόμου ''περί ευθύνης υπουργών'', μας έχουν συνηθίσει στον βιασμό κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας, προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντά τους, όταν αυτά θίγονται. Έτσι και τώρα, ο «έγκριτος συνταγματολόγος» Βενιζέλος σκοπεύει να καταργήσει το bonus των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, το όριο του 3% για την είσοδο στην Βουλή και σκέπτεται την καθιέρωση της λεγόμενης ''άδολης και απλής αναλογικής''. 

 Με μία πρώτη ανάγνωση των παραπάνω θα λέγαμε ότι ως αγνός καρεκλοκένταυρος μεριμνά ως είναι λογικό και αναμενόμενο για την πολιτική του επιβίωση. Είναι όμως αυτή η μόνη ερμηνεία και η μόνη «αθώα»; Σίγουρα όχι! Με τις νέες πλέον συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο πολιτικό σκηνικό, είναι πασιφανές ότι τα δύο άλλοτε κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στη εξαφάνιση. 

Έτσι λοιπόν, οι ανεύθυνοι και εθνικά επικίνδυνοι πολιτικάντηδες του είδους του «κυρίου» Βενιζέλου θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να κερδίσουν χρόνο. Ακόμη και να βάλουν γκρίζους λύκους στην Βουλή και στην Κυβέρνηση! Το πλαφόν του 3% θυμίζω ότι είχε καθιερωθεί παλιότερα ακριβώς εξαιτίας του “DEB”, όπου στις αρχές της δεκαετίας του 1990 είχε καταφέρει να εκλέξει δύο «ανεξάρτητους» βουλευτές στην Ροδόπη. Εάν λοιπόν σήμερα καταργήσουν το 3% και εφαρμόσουν ''απλή και άδολη αναλογική’', το ''DEB'' με τα ποσοστά που κατέγραψε θα είχε εκλέξει σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές δύο βουλευτές σε Ροδόπη και Ξάνθη! 

Μα, θα μου πει κάποιος: ''Ο Χατζηοσμάν, ο Ζεϊμπέκ και ο Καραγιουσούφ, τι είναι''; Και απαντώ, ότι είναι τρεις τουρκόφρονες μέσα στους 300 και σε μια -θεωρητικά τουλάχιστον- κυβερνητική σταθερότητα και πλειοψηφία... Εάν, Συναγωνιστές, οι Σαμαροβενιζέλοι εφαρμόσουν την “απλή και άδολη αναλογική” καταργώντας ταυτόχρονα το όριο του 3%, στις επικείμενες εθνικές εκλογές, βάσει πάντα των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, οι έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο θα κατανέμοντας ως εξής: 
 ΣΥΡΙΖΑ: 81 
 ΔΗΜ.ΑΡ: 5 
 Ν.Δ: 69 
 ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: 3 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 31
 ΚΟΜΜΑ ΚΥΝΗΓΩΝ: 3 
ΠΑΣΟΚ: 24 
 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 3
 ΠΟΤΑΜΙ: 20
 ΕΠΑΜ: 3 
Κ.Κ.Ε: 19 
 ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 3
 ΓΕΦΥΡΕΣ: 
3 ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 3
 ΠΑΝ/ΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: 2
 ΚΟΙΝΩΝΙΑ: 2 
ΑΝ.ΕΛ: 14 
 ΚΤΗΝΟΤΡ/ΚΟ ΚΟΜΜΑ: 2
 ΛΑΟΣ: 8
 ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 2
 ΕΛΛ.ΕΥΡΩΠ.ΠΟΛΙΤΕΣ: 5 
 DEB/Κ.Ι.Ε.Φ: 2
 ΣΥΝΟΛΟ: 300 

 Βάσει λοιπόν των παραπάνω στοιχείων, αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν συγκροτείται. Όπως επίσης, δεν συγκροτείται και κυβέρνηση τεσσάρων ή και πέντε κομμάτων μαζί. Και προκειμένου να συμπληρώσουν τους 151 βουλευτές που απαιτούνται για κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα χρειαζόντουσαν και τους δύο γκρίζους λύκους βουλευτές! 

Στην Βουλγαρία ήδη, όπου το εκεί αντίστοιχο Προξενείο έχει ανάλογη δράση με την μουσουλμανική μειονότητα της Νότιας Βουλγαρίας, το «αδελφό» κόμμα του ''DEB'' συμμετέχει στην εκάστοτε κυβέρνηση εδώ και χρόνια... Υπάρχει έστω και ένας σκεπτόμενος πολίτης που θεωρεί ότι οι σαμαρο-βενιζέλοι δεν θα βάλουν τους γκρίζους λύκους στην κυβέρνηση εάν χρειαστεί, προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά; Εμείς σαν Χρυσή Αυγή, αλλά και από αυτήν εδώ την στήλη έχουμε προειδοποιήσει εγκαίρως γι’ αυτό το εφιαλτικό σενάριο εδώ και καιρό. Ήμασταν όμως «φασίστες» και «λαϊκιστές»... 

Τώρα που το ''DEB'' είναι πολύ κοντά στην κυβέρνηση, τι έχουν να μας απαντήσουν οι κάθε λογής παπαγάλοι; Η αλλαγή του εκλογικού νόμου απαιτεί 200 ψήφους για άμεση εφαρμογή από τις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές και 180 για τις μεθεπόμενες. Εάν τελικά αυτό το εθνοκτόνο σχέδιο τεθεί σε εφαρμογή είτε από τις αμέσως επόμενες είτε από τις μεθεπόμενες εθνικές εκλογές, η Τουρκία θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για την οριστική τουρκοποίηση της Ελληνικής Θράκης. 

 Κλείστε τα αυτιά σας και απομονώστε τους αστούς που είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να αντιληφθούν τον κίνδυνο για την Ελλάδα και την Θράκη! Εάν αδιαφορήσουμε ξανά, εάν δεν αντιδράσουμε τώρα, σύντομα η Ελληνική Δυτική Θράκη θα είναι παρελθόν! Οι εθνοπροδότες πολιτικοί τύπου Σαμαρά και Βενιζέλου δεν κάνουν ούτε λάθη ούτε «άστοχες» επιλογές... Είναι συνειδητοί προδότες!

 Εάν έχεις ακόμη μέσα σου Αξιοπρέπεια και Υπερηφάνεια, κάνε το χρέος σου απέναντι στην Πατρίδα! Πολέμησέ τους! Κάνε τον φόβο τους πραγματικότητα! Πέρνα στην Αντεπίθεση, έλα στην Χρυσή Αυγή!

ΠΗΓΗ - http://www.xa-amthraki.net/