Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ...


Έντονη ανησυχία προκαλεί η δημοσίευση από την τουρκική Υδρογραφική-Γεωγραφική Διεύθυνση της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων ενός χάρτη που απεικονίζει τα σημεία στο Αιγαίο, στα οποία σκοπεύει η Άγκυρα να προβεί σε έρευνες για τα ελληνικά κοιτάσματα. 

Οι προκλήσεις της Τουρκίας καταπατώντας και παραβιάζοντας τα χωρικά ελληνικά ύδατα συνεχίζεται υπό την ενοχική σιωπή των αρμόδιων υπουργείων και του πρωθυπουργού. 

 Στις 15 μάλιστα Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί και ανακοινωθεί έρευνες υδρογοναθράκων από το τουρκικό πλοίο Barbaros Hayreddin Pasa στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ. Και όλα αυτά μετά το πέρας δύο ημερών από την ύπαρξη εντός ναι μεν διεθνών, αλλά κυρίως ελληνικών χωρικών υδάτων, τούρκικων πολεμικών πλοίων. 

Το ζήτημα δεν είναι ότι βρέθηκαν στις Κυκλάδες τα συγκεκριμένα πλοία, αφού κάτι τέτοιο προβλέπεται από το διεθνές ναυτικό δίκαιο. Η πρόκληση της Τουρκίας έγκειται στο γεγονός ότι στα πλοία αυτά είναι απαραίτητο να κυματίζει η σημαία της χώρας στην οποία βρίσκονται, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ελληνική, κάτι που δεν εφαρμόζεται από την πλευρά της Τουρκίας.

 Επίσης, επιβάλλεται τα όπλα των πλοίων να είναι κατεβασμένα, όταν όμως τουρκικά πλοία διασχίζουν τις ελληνικές θάλασσες, τα όπλα τους είναι σε θέση μάχης και με ανοιχτά τα συστήματα υποκλοπών. Και φυσικά, εδώ η αντίδραση από την ελληνική πλευρά είναι ανύπαρκτη. 

Επιπλέον αεροναυτική και αποβατική άσκηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την Τουρκία σε ελληνικά νησιά με πολεμικά πλοία, αεροσκάφη, ελικόπτερα, σκάφη, καθώς και με ένα αεροσκάφος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΜΙΤ, που θα απαρτίζονται από μονάδες ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Και φυσικά όλα αυτά μετά την συντριπτική νίκη του εξτρεμιστικού τουρκικού κόμματος DEB στην ελληνική Θράκη που σημείωσε τα ανησυχητικά ποσοστά του 27% στον νομό της Ξάνθης και του 42%(!!!) στην Ροδόπη.

 Μόνο που στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να ομιλούμε για μια ακόμη πρόκληση στο παιχνίδι που αρέσκεται να παίζει εις βάρος της Ελλάδας η «γείτονος» χώρα. Αποτελεί ένα βήμα που φέρνει την Τουρκία πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου του Σαδίκ, που δεν ήταν κανένας άλλος από την τουρκοποίηση της Θράκης και την αποκλειστική αξιοποίηση των πλούσιων κοιτασμάτων της από τους Τούρκους.

 Μεγάλες οι ευθύνες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας που επιτρέπουν στην Άγκυρα να δρα ανενόχλητη στις ελληνικές χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές. Τεράστια όμως και η ευθύνη του εκλογικού σώματος που με την ψήφο του εκλέγει τόσα χρόνια εθνοπροδότες που κυβερνούν σύμφωνα με τις ξένες επιταγές και επιτρέπουν την διενέργεια εγκλημάτων από τους «φίλους» Τούρκους, όπως εκείνα που διαπράχθηκαν στα Ίμια το 1996. 

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις και τα παιχνίδια της εις βάρος της Ελλάδας. Προδότες και τουρκοπροσκυνημένοι πολιτικοί θα συνεχίσουν άραγε να κυβερνούν αυτόν τον τόπο ή ο λαός θα επιλέξει επιτέλους μια εθνικά σκεπτόμενη ηγεσία που πάνω από όλα θα βάζει πρώτο και κύριο το συμφέρον της Ελλάδας και όχι το ίδιον και το ξένον;

ΠΗΓΗ - http://www.xa-amthraki.net/