Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ...


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER  

Στο τέλος της οδεύει επιτέλους η υπόθεση παραλαβής των τριών υποβρυχίων Type 214 του ΠΝ, των S-121 «Πιπίνος», S-122 «Ματρώζος» και S-123 «Κατσώνης» μετά από μια μακρά περίοδο ετών καθυστερήσεων και παλινωδιών που κυριολεκτικά έθεσε το πρόγραμμα σε πορεία ανατροπής με ολέθρια αποτελέσματα για τη μαχητική ικανότητα του υποβρύχιου Στόλου.

 Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείας πληροφορίες του defencenet.gr η στιγμή παραλαβής των υποβρυχίων πλησιάζει καθώς ξεκίνησαν οι δοκιμές επαναφόρτισης των συσσωρευτών των υποβρυχίων ενώ τα σκάφη βρίσκονται σε άψογη κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει η επαναφόρτιση στους συσσωρευτές του S-121 «Πιπίνος» και S-122 «Ματρώζος» ενώ όλα τα λοιπά συστήματα των υποβρυχίων έχουν βρεθεί σε άψογη κατάσταση και πλήρως επιχειρησιακά.

 Ταυτόχρονα το τρίτο κατά σειρά υποβρύχιο S-123 «Κατσώνης» αν και δεν βρίσκεται σε κατάσταση επαναφόρτισης εντούτοις όλα δείχνουν ότι και αυτό σύντομα θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με το μόνο που απομένει μια τελική δοκιμή. Το «Πιπίνος», πάντως και όπως τονίζεται από πηγές του ΠΝ είναι 100% έτοιμο και σύντομα θα παραδοθεί πιθανότατα και εντός του έτους, για να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα δύο. 

 Εκεί όμως που τα πράγματα δεν είναι τόσο αισιόδοξα όσο είναι για τα type 214 είναι για το εκσυγχρονισμένο Type 209/1200 Ωκεανός (S-118) το οποίο αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα. Από το Ναυτικό ελπίζουν αυτά να μην είναι σοβαρά, θεωρούνται μεν ελεγχόμενα αλλά η παράδοση του υποβρυχίου θα αργήσει και ίσως αρκετά. 

Αυτό και παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί το έχουν παραδώσει –τυπικά- από το Σεπτέμβριο του 2009. Αύριο ο Αρηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης θα επισκεφθεί μάλιστα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου και θα ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών αλλά με την επίσκεψη αυτή ουσιαστικά «κλειδώνει» η παραλαβή του πρώτου υποβρυχίου του «Πιπίνος», δίνοντας ένα τέλος σε ένα πρόγραμμα που έχει στοιχίσει από πολλές πλευρές.

 Το σημαντικότερο όμως είναι πως το ΠΝ επιτέλους παραλαμβάνει τα υπερσύγχρονα αυτά υποβρύχια τα οποία έχει τόση ανάγκη ιδιαίτερα σήμερα.

ΠΗΓΗ - http://eleftherologion.blogspot.gr/