ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΦΑΓΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ...


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER

Μόνο ως ειδεχθής μπορεί να χαρακτηριστεί η στροφή των πασόκων προς τα οικονομικά εγκλήματα εξόχου απαξίας. Μέχρι τώρα ξέραμε το ΠΑΣΟΚ ως την εγκληματική οργάνωση που δρα υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος, με σκοπό την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, την μίζα, την ρεμούλα και την κλεψιά.

Τώρα με το συγκεκριμένο περιστατικό που θα σας αναφέρουμε, το ΠΑΣΟΚ περνά σε μία νέα εποχή, αποτελώντας πλέον όχι μόνο ντροπή για τον τόπο, αλλά ντροπή για την ανθρωπότητα. Σας μεταφέρουμε την είδηση όπως αυτή μεταδόθηκε από το «Έθνος» του Μπόμπολα: «Στη φυλακή πρώην δήμαρχος Ημαθίας για υπεξαίρεση 1,3 εκατ. ευρώ Στη φυλακή οδηγείται πρώην δήμαρχος της Ημαθίας, που καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 18 ετών για υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου, μεταξύ αυτών και χρήματα από χορηγία του ΟΠΑΠ, στην μνήμη των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών. 

Πρόκειται για τον Ελευθέριο Βαλαβάνη, που διετέλεσε δήμαρχος από το 2003 έως το 2006 στον άλλοτε δήμο Αποστόλου Παύλου. Μαζί του καταδικάστηκε ο πρώην ταμίας του ίδιου δήμου -κατά το παραπάνω διάστημα- στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών. Σε αντίθεση όμως με τον πρώην δήμαρχο, ο ταμίας αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του εφετείου. 

Οι δύο άνδρες, που κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση σε βάρος ΟΤΑ, κατηγορούνταν ότι άφησαν «τρύπα» ύψους 1,3 εκατ. ευρώ χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν την απώλειά τους. Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται, έπειτα από καταγγελία του δημάρχου που διαδέχθηκε τον Ελ. Βαλαβάνη για τη διαχείριση του τελευταίου.

 Ακολούθησε διαχειριστικός έλεγχος των οικονομικών επιθεωρητών, που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2009, από τον οποίο διαπιστώθηκαν σωρεία περιπτώσεων κακοδιαχείρισης. Ανάμεσα στα χρήματα που χάθηκαν περιλαμβάνεται επιχορήγηση που έλαβε ο δήμος Αποστόλου Παύλου από τον ΟΠΑΠ, ύψους 400.000 ευρώ, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα των μαθητών από το Μακροχώρι Ημαθίας. Τα χρήματα αυτά είχαν δοθεί για τη βελτίωση αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα Ημαθίας (100.000 ευρώ) και την κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου στο Μακροχώρι (300.000 ευρώ). 

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές, το δεύτερο έργο δεν έγινε ποτέ και το ποσό δεν βρέθηκε στα δημοτικά ταμεία, ενώ τα χρήματα για το πρώτο δεν δόθηκαν στον εργολήπτη. Εξάλλου, «φτερά» από τα δημοτικά ταμεία, έκαναν -κατά τους ελεγκτές - χρήματα από τον δημοτικό παιδικό σταθμό κι από τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης. Στην απολογία του, ο Ελ. Βαλαβάνης αρνήθηκε την υπεξαίρεση, υποστηρίζοντας ότι έγιναν εξωλογιστικές πληρωμές που αφορούσαν μισθοδοσίες υπαλλήλων και πληρωμές εργολάβων.

 «Δεν υπεξαίρεσα ούτε ένα ευρώ» είπε, ενώ έκανε λόγο για «βαρβαρότητα» και «κοινωνική στοχοποίηση» την οποία βιώνει. Από την πλευρά του, ο δημοτικός ταμίας παραδέχθηκε ότι δεν είχε τις στοιχειώδεις γνώσεις για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, τονίζοντας ότι είχε ζητήσει κατ' επανάληψη από τον τότε δήμαρχο να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του, αίτημα όμως που ουδέποτε έγινε δεκτό.» 

Αυτό που, όπως παρατηρείτε και εσείς, λείπει από το «ρεπορτάζ» του Έθνους είναι ότι ο εν λόγω αχαρακτήριστος ήταν και είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ. Όπως τόνιζε σε συνέντευξη του τον Μάιο του 2006, ομολογώντας ουσιαστικά την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση, «όπως γνωρίζετε πολιτικά ανήκω στο ΠΑΣΟΚ, αλλά κοινωνικά σε όλους τους Δημότες».

 Είναι απορίας άξιο, πότε ακριβώς θα βρεθεί κάποιος εισαγγελέας να ενώσει τις χιλιάδες των δικογραφιών που αφορούν πασόκους και κλεψιά, ώστε επιτέλους να ξεβρωμίσει ο τόπος!

ΠΗΓΗ - http://www.xryshaygh.com/