ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ - ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ...ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ...ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓ@ΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝ@ΕΙ...ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ...


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER

Δεν είναι ένας, ούτε και δυο. Έξι φόροι και χαράτσια έρχονται απ” τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος ρου χρόνου θα πρέπει να πληρωθούν. 

Ουσιαστικά οι 2 στους 3 Έλληνες υπάγονται σε κάθε κατηγορία φόρου, ενώ εφέτος το κράτος υπολογίζει να πάρει από τις τσέπες των πολιτών 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

 Η καταιγίδα ξεκινάει κατακαλόκαιρο. Τον Ιούλιο έρχονται μαζί ο φόρος εισοδήματος και ο νέος φόρος ακινήτων τον οποίο θα πληρώσουν οι 9 στους 10 Έλληνες αφού πλέον φορολογούνται ακόμη και τα… κηπάρια. Έτσι οι φορολογούμενοι θα πρέπει από τον ερχόμενο μήνα να υπολογίζουν ότι έχουν να πληρώσουν τρεις δόσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων τους ως τις 30 Ιουλίου την πρώτη, έως τις 30 Σεπτεμβρίου τη δεύτερη και έως τις 30 Νοεμβρίου την τρίτη.

 Ταυτόχρονα ξεκινάει η πληρωμή, κάθε μήνα και όχι ανά δίμηνο όπως ήταν το χαράτασι μέσω ΔΕΗ, του νέου φόρου για τα ακίνητα. Η πληρωμή ξεκινάει τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο. Κάπως έτσι μόνο για αυτούς τους δύο φόρους οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν διπλή δόση τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο. 

 Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι φόροι. Υπάρχει και η εισφορά αλληλεγγύης. Στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους έχει ήδη παρακρατηθεί ενώ θα βεβαιωθεί με το εκκαθαριστικό για όσους έχουν εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα ή εισόδημα από ακίνητα. Μην ξεχνάτε και το τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται σε 650 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα βεβαιωθεί μέσω του εκκαθαριστικού. 

 Χιλιάδες είναι οι πολίτες που θα πληρώσουν και τον φόρος πολυτελούς διαβίωσης που υπολογίζεται ως ποσοστό επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και αεροσκάφη. 

 Μετά απ” όλα αυτά έρχεται και το… κερασάκι που ακούει στο όνομα: τέλη κυκλοφορίας. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν από τον Οκτώβριο έως το τέλος του έτους να καταβάλλουν συνολικά το ποσό του 1,1 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ - http://koriosnews.gr/