ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ - ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΛΟΣ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ''ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ''...ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Παρελθόν θα αποτελούν σε λίγο καιρό οι αστυνομικές ταυτότητες και τη θέση τους θα πάρουν οι λεγόμενες "βιομετρικές κάρτες". 

Η νέα κάρτα δεν θα καταγράφει μόνο τα... συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά για το κάθε άτομο, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.

 Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή», η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου.

 Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ). Οι "βιομετρικές υπογραφές" θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων...

ΠΗΓΗ - https://gr.celebrity.yahoo.com/