Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ - ΤΟ ''ΕΘΝΟΣ'' ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ...


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER  

Η εφημερίδα «Έθνος» του Μπόμπολα πρωτοστατεί στην λασπολογία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ εδώ και πάρα πολύ καιρό.

 Η φυλλάδα αυτή, η οποία «ανατριχιάζει» επειδή υπάρχουν φωτογραφίες με μικρά παιδιά που παρίστανται σε εκδηλώσεις του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, «διαπαιδαγωγεί» τα Ελληνόπουλα μ’ άλλους τρόπους.

 Στο ένθετο περιοδικό «κυνήγι» της 23ης Απριλίου 2014, το οποίο συνόδευε την συγκεκριμένη εφημερίδα, απεικονίζεται στο εξώφυλλο η εικόνα ενός ανήλικου παιδιού να κρατά κυνηγετική καραμπίνα! Φαίνεται ότι όταν μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ έχουν στην κατοχή τους νόμιμες κυνηγετικές καραμπίνες είναι βασικό συστατικό στοιχείο «εγκληματικής οργάνωσης».

Όταν, όμως, τις κρατάνε ανήλικα παιδιά, και το «Έθνος» προωθεί αυτή την εικόνα σε χιλιάδες εκατοντάδες αντίτυπα, τότε μάλλον αποτελεί αναφορά-πρότυπο για τα μικρά παιδιά… Το γεγονός αυτό αναφέρθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος δημοσιοποίησε το πόρισμα με τα συμπεράσματά του στους αρμόδιους φορείς. 

Η κατάληξη της συγκεκριμένης ανακοίνωσης λέει ότι: «είναι αδιαμφισβήτητη η ανάγκη διαχωρισμού της εικόνας και γενικότερα της συσχέτισης του παιδιού από οτιδήποτε αφορά όπλα και οπλισμό, τόσο νομικά, βάσει της απαγόρευσης οπλοφορίας στη χώρα, όσο και θεωρητικά, για την αποφυγή παρότρυνσης και σύνδεσης των ανηλίκων με βίαιες και επιθετικές συμπεριφορές και πράξεις». 

Επίσης, όπως διαβάσαμε σε δημοσίευμα άλλης εφημερίδας, «πέραν όμως του Συντάγματος και του Αστικού Κώδικα, η περίπτωση του εξωφύλλου με το ανήλικο παιδί εμπίπτει και στις διατάξεις περί προστασίας του καταναλωτή, καθώς και στον δημοσιογραφικό Κώδικα Δεοντολογίας. Επιπλέον, ο Κώδικας Δεοντολογίας Διαφήμισης αναφέρει ρητά ότι οι διαφημίσεις “δεν πρέπει να περιέχουν ή να υπαινίσσονται στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε βίαιη, παράνομη ή αντικοινωνική συμπεριφορά, δεν πρέπει να περιέχουν οπτικές παραστάσεις ή περιγραφές επικίνδυνων δραστηριοτήτων"». 

«Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα» λέει μια αλάνθαστη Ελληνική παροιμία και είναι φανερό ότι το «Έθνος» έπεσε μέσα στον λάκκο με την λάσπη, που με τόση επιμέλεια «φτυαρίζει» όλο αυτό το διάστημα. Όταν, λοιπόν, το «Έθνος» σκεφτεί να ξαναγράψει για «εγκληματική οργάνωση», «οπλοστάσια» και όλα τα συναφή ας κοιτάξει στα έντυπά του. θα βρει μπόλικο υλικό για επεξεργασία…

ΠΗΓΗ - http://www.xryshaygh.com/