Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΗΓΕΤΗΣ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΖΙΡΙΝΟΦΣΚΙ...


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER Αποκλειστικό άρθρο της εθνικής εφημερίδας “Εμπρός“ 

 Η αλληλογραφία του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι με τον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο Ο ηγέτης του Εθνικού κόμματος της Ρωσίας και μεγάλος φιλέλληνας πολιτικός Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι στέκεται έμπρακτα στο πλευρό του Λαϊκού Συνδέσμου και πλέον η συνεργασία των Ρώσων Πατριωτών με την Χρυσή Αυγή επισημοποιείται.

 Το κόμμα Ζιρινόφσκι ψηφίζεται από 8 εκατομμύρια Ρώσους πολίτες, δηλαδή λαμβάνει ποσοστό 12% και διαθέτει 56 έδρες στην ρωσική Δούμα και 212 έδρες στα τοπικά κοινοβούλια. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εθνικές πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, που στηρίζει την πολιτική του προέδρου Πούτιν σε ζητήματα Άμυνας, Γεωπολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.

 Στην αλληλογραφία του με τον Αρχηγό μας ο κ. Ζιρινόφσκι θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Πατριωτικών Κινημάτων, του Liberal-Democratic Party της Ρωσίας και της Χρυσής Αυγής, με απώτερο σκοπό την προώθηση της ελληνορωσικής συνεργασίας. Επίσης, στρέφεται κατά των παράνομων πολιτικών διώξεων σε βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου, που σχετίζονται άμεσα με την επίσημη θέση μας για γεωπολιτική στροφή προς την Ρωσία.

 Συγκεκριμένα, σε συγχαρητήρια επιστολή του την ημέρα των Ευρωεκλογών, ο κ. Ζιρινόφσκι αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα κόμματά μας αγωνίζονται για κοινές αξίες και ενδιαφέρονται πρώτα απ’ όλα για τους πολίτες των κρατών μας. Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για την προσέγγιση Ελλάδος και Ρωσίας. Αναγνωρίζοντας ότι οι Ιδέες που υπηρετούμε βρίσκονται πολύ κοντά επιθυμούμε την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των κομμάτων μας. Σας ευχόμαστε νέες και μεγαλύτερες επιτυχίες και πρωτίστως ειρήνη και ευημερία στον Ελληνικό λαό».

 Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος στην απάντησή του αναφέρεται στους ιστορικούς και παραδοσιακούς δεσμούς των δύο λαών και κυρίως στην Ορθοδοξία, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της ελληνορωσικής προσέγγισης. Τονίζει επίσης ότι τα γεωπολιτικά δεδομένα απαιτούν μία άμεση συνεργασία Ελλάδος-Ρωσίας σε ζητήματα ενέργειας και εθνικής άμυνας. 

Η θεμελίωση μίας ευρύτερης συμμαχίας μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του κόμματος του κ. Ζιρινόφσκι θα είναι προάγγελος αυτής της συνεργασίας, που θα αλλάξει άρδην τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο, την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, δηλαδή στην πιο θερμή γεωστρατηγικά ζώνη του πλανήτη.

ΠΗΓΗ - https://koinonikosethnikismos.wordpress.com/