ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ...ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΡΟΤΟ Η ΑΓΓΟΥΡΙ;;; ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ 60% ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ...


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER

«Ψυχρολουσία» για εκατομμύρια φορολογουμένους έρχεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς το υπουργείο Οικονομικών -με τον έναν ή με τον άλλον υπουργό...- στέλνει... λογαριασμό 2,65 δισ. ευρώ με τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

 Ο φόρος αυτός θα καταβληθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% είτε σε έξι μηνιαίες δόσεις. Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια, καθώς και οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι. Ο φόρος θα αποσταλεί αυτοτελώς και δεν θα συνδέεται, όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

 Έτσι, θα φορολογηθούν και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τα οποία δεν διαθέτουν παροχή ρεύματος, είτε γιατί ακόμα δεν έχουν συνδεθεί είτε γιατί οι ιδιοκτήτες τους είχαν κόψει το ρεύμα, αδυνατώντας να πληρώσουν τους φόρους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real news, ο υπολογισμός του νέου φόρου θα γίνει με συνδυασμό συντελεστών και χαρακτηριστικών των ακινήτων. Στα κτίρια, ο βασικός φόρος έχει 12 κλιμάκια από 2 έως 13/τ.μ. και συντελεστές παλαιότητας, ορόφου και προσόψεων.

ΠΗΓΗ - http://www.defencenet.gr/